Erasmus+Društveno preduzeće i prirodni kapital: prilika za mlade i lokalne zajednice

spot_img

Drugi deo Erasmus+ projekta Društveno preduzeće i prirodni kapital: prilika za mlade i lokalne zajednice realizovan je od 5. do 10. aprila. Ovog puta članovi naše organizacije, zajedno sa ekipom iz šest različitih zemalja, imali su prilike da se uštekaju daleko izvan grada i  u malo drugačijoj atmosferi razmene iskustva. Visitor centar Pecka ,naš domaćin,  pružio je priliku učesnicima da uz balans sa prirodom stvaraju zajedno projekte i steknu nova  znanja.

Visitor Centar Pecka

Kroz intenzivan rad na sesijama i aktivnosti u prirodi imali smo prilike da nastavimo priču započetu u Italiji i upoznamo se sa mnogim primerima socijalnog preduzetništva iz različitih zemalja na unikatnim primerima i pormišljamo o njihovoj produktivnosti.

Između, više nego produktivnih, treninga, naš domaćin je ovu razmenu obogatio raznim kreativnim aktivnostima. Posetili smo izvore reke Sane i Plive, kao i Janjske otoke prave male oaze prirode i zelenila, imali priliku za da se oprobamo u  hiking-u, climing-u kao i da se upoznamo sa različitim vrstama gljiva kojih ima u izobilju na području Mrkonjić Grada.

photo by Irina Pipa
photo by Irina Pipa

Projekat će se na dalje razvijati i u lokalnim zajednicima učesnika, koji će osmisliti i razviti planove o budućim aktivnostima koristeći znanje i iskustava sa druženja.

Latest articles

Povezani tesktovi

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img