Mali Iđoš – obuka za lidere/ke interkulturalnih omladinskih razmena

U periodu od 8.- 15. aprila bili smo na drugom delu obuke za lidere/ke interkulturalnih omladinskih razmena sertifikovanog od strane Nemačko-francuske kancelarije za mlade (OFAJ/DFJW). Drugi deo je realizovan u mestu Mali Iđoš nedaleko od Novog Sada. 

Cilj obuke je da učesnice/ke obuči i osnaži za planiranje, organizovanje i realizaciju interkulturalnih omladinskih razmena.

Tokom obuke učesnice/i imali su priliku da steknu teorijska znanja i praktična iskustva iz oblasti: liderstva, kompentencije lidera/ki u interkulturalnim razmenama; dinamike grupnog rada; timskog rad, uloge u timu, rada u međunarodnom timu; jezičke animacije; kao i različitih metodoloških pristupa u interkulturalnom omladinskom radu; razbijanja predrasuda i stereotipa; finansiranja programa, pisanja projekta i budžetiranja, izrade narativnog i finansijskog izveštaja.

Obuku je realizovao Volonterski centar Vojvodine iz Srbije zajedno sa partnerskim organizacijama Interkulturelles Netzwerk iz Nemačke i Peuple et Culture iz Francuske

Latest articles

Povezani tesktovi

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img