YOPEDRIA – drugi deo projekta u Borrellu

Tekst i fotografije: Ana Ognjanović

Drugi deo Erasmus+ projekta Young People for the Development of Rural and Isolated Areas – YOPEDRIA realizovan je od 27. juna do 5. jula. Ovog puta članice/ovi naše organizacije, zajedno sa učesnicama/cima iz šest različitih zemalja, imali su prilike da izvan urbane sredine i  u malo drugačijoj atmosferi razmene iskustva. Naš domaćin, Rifugio dei Sanniti pružio je priliku učesnicama/ima da uz balans sa prirodom stvaraju zajedno projekte i steknu nova znanja.

Kroz intenzivan rad na sesijama i aktivnostima u prirodi imali smo prilike da nastavimo priču započetu u Belgiji i upoznamo se sa metodologijom rada neformalnog obrazovanja kroz realizovane tri različite radionice tokom treninga.

Trening je uključivao i posete Nacionalnim parkovima u ovoj regiji Abruzzo. Posetili smo vodopad Rio Verde koji je drugi po veličini vodopad u ovoj regiji,  čuli smo korisne informacije o zaštićenom biljnom i životinjskom svetu ovog nacionalnog parka. Takođe, kroz radionicu imali smo prilike  da posetimo i saznamo o značaju vode u ovom malom mestu Borrello.

Projekat će se na dalje razvijati i u lokalnim zajednicima učesnica/ka, koji će osmisliti i razviti planove o budućim aktivnostima koristeći znanje i iskustava sa treninga, kao i oktobra meseca na razmeni u Italiji.

 

Latest articles

Povezani tesktovi

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here