BMR Open Season 2021 – gošća Ana Stanić

Treća radionica u okviru ciklusa BMR Open Season Vam predstavlja gošću – predavača Anu Stanić.

Na muzičkoj radionici 20.septembra od 17h u Carpe Diem coctail garden-u moći ćete da čujete , pitate i razgovarate sa ovom svestranom umetnicom na temu njenih muzičkih početaka, pevanja, komponovanja i položaja pop muzike i muzičara u Srbiji.

Ana Stanić je pevačica, kompozitor i diplomirani filmski i televizijski producent, rođena 8. decembra 1975. godine u Nišu. Svoje muzičko obrazovanje započela je u muzičkoj školi „Kosta Manojlović“ u Beogradu, odsek violina. Još tada je komponovala minijature na violini, kao i muziku na tekstove stranih hitova, a već sa 12 godina je napravila pesmu koju ce kasnije otpevati na svom prvom solo albumu pod nazivom “Javi se“. Po završetku muzičke škole primljena je u veliki hor „Krsmanac“ i tu peva kao mecosopran naredne dve godine. U tom periodu kreće na časove solo pevanja kod tenora Milojka Pajevića u muzičkoj školi „Vojislav Vučković“. Sa 18 godina, postaje član dueta Mobi Dik i u naredne četiri godine komponuje neke od najvećih hitova ovog sastava. Prvi solo album Ana objavljuje 1998. godine. Osim svojih pesama, komponuje i muziku za reklame, dečije pozorišne predstave i druge izvođače.

Paralelno sa početkom svoje muzičke karijere, 1994. upisuje Fakultet dramskih umetnosti, odsek za Filmsku i TV produkciju. Nakon završene četvrte godine studija producira film Srdana Golubovića „Apsolutnih sto“, kao i nekoliko zapaženih reklama. Takođe kao producent je radila na svojih 7 studijskih albuma, video spotovima i većim nastupima među kojima je i televizijski unplugged koncert; zatim 2019. godine autorski koncert u CZK „Vlada Divljan“ sa simfonijskim orkestrom ansambla Binički, bendom, horom Glasne žice i bubnjarima predvođenim Dragoljubom Đuričićem.

Članica je Saveta autora u SOKOJ-u, Udruženja kompozitora Srbije, Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike, Ambasador je organizacije Dance4Life za borbu protiv AIDS-a, kao i Mreže organizacija za decu Srbije (MODS).Dobitnica je mnogih prestižnih nagrada za pevačicu, album i spot godine. PGP joj je dodelio nagradu za specijalan doprinos u pop muzici a Magazin Story dodelio joj je 2010. godine nagradu “Najinsprativniji potez” za njenu humanitarnu aktivnost.

 

Latest articles

Povezani tesktovi

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img