BMR OPEN SEASON 2022 zatvara Gramophonedzie

spot_img

Marko Milićević, muzički producent i DJ, poznatiji kao Gramophonedzie zatvoriće ovogodišnji ciklus BMR-OPEN SEASON radionica. U sredu 04.05. od 18h u niškom klubu Feedback moći ćete da čujete dosta korisnih saveta o tome kako je stvaranje svoje muzike najbolji način da se napravi karijera, kao i kako je sve moguće da se istaknete kao umetnik na lokalu i globalno.

Kao i do sada ulaz na radionicu je besplatan i nije potrebna prijava.

Markova produkcijska karijera započela je pre više od dve decenije kada mu je data prilika da učestvuje na Red Bull muzičkoj akademiji u Irskoj. To iskustvo mu je promenilo život i dodatno ga motivisalo da sledi svoj dugogodišnji san i nastavi sa muzičkom karijerom.

Nakon što je diplomirao dizajn zvuka na Beogradskoj akademiji umetnosti, počeo je da komponuje i stvara muziku za brojne video sadržaje, dok od strane šire javnosti biva priznat nakon  produciranja uvodne špice rijaliti-programa Big Brother za eks-Yu regiju.

Godine 2009. u središte svetske muzičke scene dospeo je objavljivanjem numere Why Don’t You, – u kojoj je semplovao swing standard Peggi Lee Why Don’t You Do Right, ispoljivši svoju ljubav prema klasičnom, organskom džezu koji je iskombinovao sa modernim elektronskom zvukom.

Retku crossover ploču, Why Don’t You, svirala je i većina underground Dj-eva, ali i popularni komercijalni izvođači, što je razlog da je postala broj 1 u celom svetu u domenu house muzike i na kraju ušla u Top100 classic house anthems elektronske muzike.  Marko je na kraju bio (i još uvek je) jedini muzičar iz ex-Yu regiona koji je uspeo da uđe na britansku Top 40 listu i A listu BBC1 radija, kao i mnogobrojne globalne muzičke liste. Ovo svetsko priznanje donelo mu je mnoštvo nagrada, a jedna od njegovih omiljenih je MTV-jeva za najbolji muzički akt Adria regiona. Pored sopstvene produkcije, Marko je radio remikse za mnoge domaće i strane autore. Pored mnogobrojnih saradnji sa inostranim autorima i miksanju elektronske muzike sa drugim žanrovima Marko je u svojoj “kuhinji” odradio jedinstven spoj klupskog nastupa i svirke benda u projektu Gramophonedzie live experience.

Takodje, Marko se angažovao oko svog mastering studia i počeo da predaje produkciju elektronske muzike na SAE institutu u Beogradu i “Lets Mix It!“ akademiji. Želja i ideja bile su da prenese svoje iskustvo i pomogne mladim muzičarima i producentima da nauče kako da pronađu svoj put u stvaranju muzike, kao i kako da se snađu u muzičkom biznisu.

Vreme korone i nemogućnosti da se nastupa i putuje je iskoristio za stvaranje muzike i istraživanje novih muzičkih pravaca pa je krajem 2020 izašla drum’n’bass pesma Make it work uz već sada dugogodišnju saradnju sa Milanom Popović (Maat Bandy), a zatim su sledila izdanja Together koje se našlo na editor listi spotify striming servisa i Tequila i Soul in Place.

Ove, 2022. godine predstavio se na izboru za srpskog predstavnika za Evroviziju pesmom “Počinjem da ludim”.

BMR OPEN SEASON 2022 powered by Niška Pivara

Latest articles

Povezani tesktovi

spot_img

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img