Maja Cvetković drugi gost-predavač na BMR OPEN SEASON 2022

Drugi gost-predavač u okviru projekta BMR: Open season je Maja Cvetković . Kao glavni vokal i basista benda E-play već više od dve decenije se ističe kao autentičan predstavnik alternativne muzike. A u sredu 20.04. od 18h u klubu Feedback u Nišu moći ćete da čujete i saznate o procesu autorskog izražaja u alternativnoj muzici što iz ugla basistkinje, vokala , tekstopisca i na kraju, ali ne i najmanje bitnog, ženskog frontmena benda u Srbiji.  Spremite i svoja pitanja jer je odlična prilika da dobijete brojne savete iz prve ruke.

 Za prisustvovanje na radionici nisu potrebne prijave i ulaz je slobodan.

Bend E-play postoji od 1998. Izdaje prvi istoimeni studijski album 2000. godine. Postaje popularan nakon filma “Munje” Radivoja Raše Andrića iz 2001. godine u kom su se našle dve numere. Maja je osnivač benda E- play sa kojim je objavila pet studijskih albuma: E-play (2001.), Crime (2005.), Drago mi je da smo se upoznali (2009.), Obicni ljudi (2013.) i Sloboda (2018).

Ova alternativna rok grupa je redovan učesnik mnogih značajnih i zapaženih muzičkih festivala: Exit, Mikser, Aprilski susreti u beogradskom SKC-u, Green fest, Arsenal fest u Kragujevcu, NEXT festival u Užicu, Šabački letnji festival, Rock Village u Banatskom Sokolcu. Imali su i dva značajna koncerta u inostrastvu, u Parizu za “Dan muzike” i Bolonji povodom manifestacije “Dana Beograda”.

E-play je takođe bio učesnik i na “Eurosonic Noorderslag” festivalu (ESNS) u Holandiji koji je 2021. krajem januara održan u digitalnom formatu. Za pesmu “Sloboda” dodeljena im je prva nagrada od strane muzičke emisije Radio-televizije Srbije “BUNT”. Ova numera sa istoimenog petog albuma grupe je bila izabrana i za hit godine „Top liste Bunt“, po izboru urednika. Takodje, ovi muzičari, dobijaju nagradu za pesmu godine od emisije BUNT i za pesmu “Hotel Jugoslavija” koju su radili sa Momčilom Bajagićem Bajagom.

BMR Open Season powered by Niška pivara.

Latest articles

Povezani tesktovi

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here