Vladimir Samardžić otvara BMR MasterClass 2024

spot_img

Jedan od najsvestranijih i najuticajnijih basista Srbije, Vladimir Samardžić otvoriće ovogodišnji BMR MasterClass radionicom za bas pod nazivom Kreativno vežbanje – Kreativno sviranje u utorak 09. aprila od 18h u kafiću Pandora u Nišu.

Ulaz na radionicu je besplatan.

Povodom proslave desetogodišnjice rada muzičkih radionica, u saradnji sa Roland Planet Express-om, neke od posetioca ove radionice očekuju i pokloni.

O radionici:

Pored standardnih tema koje se tiču tehnika sviranja bas gitare, muzičkih stilova i savladavanja samog instrumenta, ova radionica se bavi načinima kreativnog vežbanja bas gitare kao i kreativnim izvođenjem toga u praksi, na bini ili u studiju. Primena muzičke teorije i improvizacije sa naglaskom na kreiranje sopstvenih bas linija i fraza, čine ovu radionicu posebno interesantnom. Ritam, ritmičke podele, “time” i “groove” su nezaobilazne teme koje se obrađuju na sistematski i zabavan način. Tokom trajanja radionice polaznici mogu predavaču Vladimir Samardžiću postavljati pitanja i iz bilo koje druge muzičke oblasti, sve što interesuje u vezi sa opremom, školovanjem ili karijerom.

O predavaču:

Vladimir Samardžić je basista, kompozitor, pedagog, muzički urednik i kolumnista jedinstvenog muzičkog izraza. Smatra se jednim od najsvestranijih i najuticajnijih basista u Srbiji i na područiju bivše Jugoslavije. Diplomac je čuvenog Berklee koledža u Bostonu i dobitnik nagrada „Bass Department Achievement Award“ i „BMG Jazz Award“. Nastupao je u svim velikim koncertnim salama i halama u regionu, na velikom broju jazz festivala u Srbiji i van nje, ali u Japanu 2005. na World Expo sajmu. Predvodi elektrik jazz kvintet Pannonia Project i Vladimir Samardžić Trio koji čine brazilski gitarista Marco Antonio da Costa i Vladimir Kostadinović. Sarađuje s mnogim orkestrima (Big Band RTS, Beogradska filharmonija, Vojvođanski simfonijski orkestar, Zrenjaninska filharmonija), poznatim muzičarima iz Srbije i regiona (R.M.Točak, Kornelije Kovač, Ante Gelo, Bodan Arsovski), vokalnim solistima (Bisera Veletanlić, Dado Topić, Vlado Georgiev, Jelena Tomašević, The Frajle), kao i sa svetski poznatim imenima – Luis Bonilla, Thana Alexa, Mokhtar Samba, Amira Medunjanin, Bojan Zulfikarpašić, Teodosii Spassov. Bio je član legendarne srpske rock grupe SMAK (1994-1997), “Balkan world music” ansambla Slobodan Trkulja & Balkanopolis (2002-2004) i jazz fusion grupe Vasil Hadžimanov Band (2000-2010) sa kojim je snimio 4 albuma. Od 2020. godine svoje znanje i iskustvo prenosi na muzičare svih generacija i nivoa u okviru svoje škole „Vladabass lessons“. 2022. godine je objavio novi dugo očekivani album “Catching the Wind” (SKC NS) koji su mnogi sa oduševljenjem dočekali. Od 2023. učestvuje u realizaciji dva nova projkta, Balkan jazz klavirskog Tihomir trija i velikog simfo rok spektakla“Simpy The Best“ posvećenog Tini Tarner.

 

BMR MasterClass je podržan od strane GO Palilila Niš.

Latest articles

Povezani tesktovi

spot_img

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img