BUČ KESIDI I SUBOTA? SAVRŠEN SPOJ

Tekst: Teodora Perić

U subotu, 21.05. se iz Dvorišta Univerziteta u Nišu (Banovina) čuo dobro poznat glas dvojca iz Pančeva – Buč Kesidi. Koncert je počeo u 21h, a otvorio ga je Luka Rajić pesmom Ne izlaziš mi iz glave. Luka je, pored pesme Eksplozija emocija i Ludim, otpevao i svoj novi singl Đuskamo dok ritam se menja. Kao i sve prethodne, publika je i ovu pesmu ispratila ovacijama i kao što sama numera kaže, đuskala dok se ritam menjao.

Luka Rajić, photo: Mario Denić

Nakon Luke, nastupila je Iva Lorens koja nam je na scenu donela Svitanje i Tenziju. Ona je takođe otpevala i najnoviju numeru, koja je, kao i svaki prethodna, prihvaćena sa oduševljenjem. Ove predgrupe podigle su atmosferu u prepunom Dvorištu Univerziteta, i na sjajan način najavili Luku Racića i Zorana Zarubicu.

Iva Lorens, photo: Mario Denić

Buč Kesidi je ovaj dugoočekivani koncert započeo  Euforijom, a upravo naziv pesme najbolje opisuje osećanje koje je vladalo publikom. Pored singlova sa prvog i drugog albuma, najavili su i novi, treći, a tekstovi tih pesama su već sad upamćeni.

Buč Kesidi, photo by Mario Denić

Zatim je po želji publike otpevan i Kafe aparat. Možda je sve Laž,ali energija koju ova dva mlada muzičara bude u publici definitivno to nije. Subota je provedena na najbolji mogući način, a Nedelja ujutru dočekana uz mnogobrojne pozitivne utiske. Preko Nema ljubavi u klubu, Nebitna i Đuskanje ne pomaže, došli smo do kraja koncerta, bend je otišao sa scene, a onda su krenule ovacije i poziv na bis. Uz pesmu Idemo do hodnika, Luka i Zoran su se vratili na binu i upravo tada se desio i najspektakularniji deo večeri. Nakon rečenice Da li mogu da te poljubim? konfete su poletele iznad publike.

Buč Kesidi, photo by Mario Denić

Sjajna energija i ceo spektar emocija su ono po čemu će se ovaj koncert definitivno izdvajati i pamtiti. Odlična organizacija i uživanje izvođača uspešno je preneto i na sve prisutne.

Latest articles

Povezani tesktovi

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here