Mediji kao kanali pop i alternativne kulture

U sredu prvog juna na, dobro posećenoj, tribini o odnosu medija o kulturi pod nazivom Mediji kao kanali pop i alternativne kulture, zainteresovane Nišlije mogle su da čuju mišljenja Olivere Sašek Radulović, novinarke i sociologa, te Vladimira Stanojevića, voditelja radio Bankera, o toj dosta kompleksnoj temi.

foto Irina Pipa

Šta je kultura, koliko je zastupljena u komercijalnim medijima, a koliko na javnom servisu, kako se pristupa izveštavanju o njoj – ozbiljno i posvećeno ili površno; da li ima prostora za alternativnu i pop kulturu u mejnstrim medijima u Srbiji, ako ima da li je to samo mas-produkcija klonova zapadnjačkih formata (muzike, blokbaster filmova ili sapunica – beskonačno dugih serija bez ili sa vrlo malo kvaliteta); zašto (pop) kultura nije zabavna i zašto je, kad jeste, u moderno vreme, banalna, svedena na cirkus i reality programe; da li su obrazovanje i kućno vaspitanje ključni za formiranje ukusa i kritičkog razmišljanja prilikom „konzumacije“ pop-kulturnih sadržaja…I još mnogo tema/pitanja je postavljeno i započeta je jedna „fina“ diskusija koja je iako je probila vremensko ograničenje od 90 minuta ipak bila prekratka da bi se došlo do konačnih odgovora (čak ni u teoriji komunikologije ili sociologije ili filozofije do tog „cilja“ se još nije stiglo).

Ali zato uživajte u fotografijama sa događaja, a tribinu u celosti ćete uskoro (bićete obavešteni) moći da pogledate na našem YT kanalu.

Podsetimo u okviru projekta Kulturni Nokaut vol. 2 već je održana tribina o festivalima, a predstoji još jedna – o njoj više naredne sedmice.

Latest articles

Povezani tesktovi

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img