Mapiranje pristupačnosti turističkog potencijala grada Niša (2020)

Udruženje Štek House i Fondacija PONS sproveli su aktivnost mapiranja pristupačnosti turističkog potencijala Grada Niša koje će obuhvatiti javne ustanove, turističke i gastronomske sadržaje, ustanove kulture, parkove, autobuske i železničke stanice i spomenike kulture. Rezultati mapiranja će biti objavljeni u formatu otvorenih podataka i biće dostupni za osmišljavanje inovativnih rešenja uz pomoć novih tehnologija koje mogu biti od značaja za osobe sa invaliditetom. Ovim aktivnostima biće pružena podrška Gradu Nišu u promociji turističkog potencijala, kao i podrška svim osobama sa invaliditetom u svetu koji nameravaju da posete Niš.

Korišćenjem podataka koji će biti kreirani, moći će da se stekne jasan pregled, koje sadržaje osobe sa invaliditetom mogu da koriste u našem gradu ali i koje sadržaje u budućnosti treba učiniti pristupačnim.

Predstavnici Shtek House i Fondacija PONS

Mapiranje je obavljeno kao jedna od aktivnosti na projektu “Fond za eksperimente u gradovima”, koji uz podršku Slovačkog Ministarstva finansija sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

 

Latest articles

Povezani tesktovi

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img