Tribinom o reality show programu zatvoren ciklus Kulturni Nokaut vol.2

Treća i poslednja tribina ciklusa Kulturni Nokaut vol. 2 okupila je dosta zainteresovanih Nišlija u sredu 15.06. u lokalni klub Feedback. Tema – nikad aktuelnija Reality show kao (ne)kultura u Srbiji. 

foto: Teodora Perić

O ovom važnom problemu, kojeg za sad niko ne rešava na zadovljavajući način diskutovali su Neven Obradović, upravnik departmana za komunikologiju i novinarstvo na Filozofskom fakultetu u Nišu i Miroljub Riki Nedović, čuveni glumac Narodnog pozorišta, dramski pisac i reditelj.

Neven Obradović – foto: Teodora Perić
Miroljub Riki Nedović – foto: Teodora Perić

Nakon kraćeg podsećanja o samom nastanku rijaliti programa, kako u svetu tako i kod nas, bilo je reči o mogućim uzrocima hipnotičke moći ovog vida, mahom, televizijskog formata u kod gledalaca;  tankoj liniji između snimljene i stvarne realnosti; o (etičkim) granicama koje se u rijalitiju prelaze i šta bi to moglo još da se prikaže; o konstantnoj tišini regulatornih tela; o preplavljenosti drugih medija (štampanih i internet) događajima iz rijalitja; pretvaranju nečijih, možda isceniranih, svađa u udarne vesti; o tome koliko je potrebna edukacija o medijskoj pismenosti i to ne samo deci već i odraslim osobama…

Celu tribinu ćete uskoro moći da pogledate na našem YouTube kanalu, a do tada pogledajte kako je naša Teodora Perić objektivom uhvatila delić atmosfere događaja.

Latest articles

Povezani tesktovi

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img