AKC Fuzz slavi dve godine postojanja

spot_img

Niški AKC Fuzz u petak 5. aprila proslavlja 2 godine rada. Vrata centra se otvaraju od 20h a sve posetioce očekuje bogat i raznovrsni program počev od izložbe, DJ seta, performansa skejtera i završnice u vidu koncertnog nastupa benda dreDDup. 

AKC Fuzz može da se pohvali da je za ove dve godine organizovao 140 događaja i ugostio preko 200 izvođača što lokalaca što iz cele Srbije i delova Evrope poput Finkske, Francuske, Grčke, Bugarske, Italije, Španije, Hrvatske, Crne Gore.

Ova cela priča je počela kao lagano čavrljanje sa totalno random ljudima koji su se samo slučajno pojavili u pravo vreme na pravom mestu sa kvalitetnim idejama i voila evo nas već slavimo drugi rođendan!” – navode iz Fuzz-a

Rođendanska proslava započinje od 20h izložbom radova Mine Stefanović – minathegirl
Ona je do sad održala 17 samostalnih izložbi, učestvovala na 5 grupne izložbe i na tribini Cenzura u umetnosti: “Mentalno i reproduktivno zdravlje žena” u okviru svoje izložbe “Goddess”. Imala je prilike da svoje radove predstavi publici u Nišu, Podgorici, Novom Sadu, Beogradu i Pančevu. Kroz njene radove se nazire kako mentalno tako i fizičko stanje žena.

Uporedo uz izložbu, u samom hodniku ispred koncertnog prostora svoj talenat će  predstaviti grupa zaljubljenika u adrenalin i skejtbording Mudiz Crew koja će na svojim spravama pokazati umeće kontrole nad skejt bordom.

Muzička podloga od samog starta će biti prepuštena Gary Bramil Geri i njegovom “Techno Dictat MMXXIV”

U 21:30 na binu će izaći mladi, perspektivni i može se već reći poznat lokalni post punk bend Autonomna Kontrola dok će odma potom nastupiti gosti iz Novog Sada jedan od zečetnika industrial zvuka kod nas, bend dreDDup!
dreDDup je massacre industrial bend koji je aktivan od 1997. godine i jedni su od pionira ovog zvuka u Srbiji. Iako ne vole žanrovske etikete, svoj zvuk zovu mešavinom industrial rok i demonik elektronik big beat muzike.

Iz AKC-a poručuju: “Iz dana u dan, iz meseca u mesec, samo još više rastemo a sve to zahvaljujući odličnoj energiji, i velikoj podršci lokalne scene, lokalnih muzičara a pre svega lokalaca, tinejdžera koji su temelj našeg prostora i koji su uvek tu da pomognu da unesu piće, počiste sa nama posle svirke, ulete da pomognu oko same organizacije i pre svega trude se da brinu jedni na druge! Hvala vam na svemi. Ovo su bile dve VELIKE godine za sve nas. Ostvarili smo jako bitne saradnje sa neformalnim grupama, organizacijama i udruženjima kako na lokalu tako i šire a i lokalnim organizatorima događaja i drugim sličnim prostorima u gradu, jer naš cilj je zajednička saradnja na oživljavanju scene i promociji alternativne kulture i neafirmisane umetnosti! Radimo na tome da uvrstimo još mnoge programe u bliskoj budućnosti i dignemo celu priču na još veći nivo. Ko zna, možda već sledećeg leta uspemo i neki festival da organizujemo. A do tad, uživajte u našem programu do kraja sezone.

 

Latest articles

Povezani tesktovi

spot_img

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img