O nama

Udruženje Štek House predstavlja multidisciplinarnu platformu sa ciljem unapređenja života mladih, podrške u realizaciji njihovih ideja, spajanje edukativne, kulturne, ekološke, stvaraličke ali i komercijalne aktivnosti. To podrazumeva organizaciju izložbi, predavanja, radionica, promocija, koncerata i edukativnih programa. Takođe se zalaže za umrežavanje mladih iz Niša sa mladima iz drugih gradova, državama u okruženju i Evropi u cilju podizanja svesti i zagovaranja dijaloga na različite teme. Štek House promoviše pozitivnost, kreativnost, humanost, volonterizam, mlade i talentovane ljude.

Ciljevi Udruženja su: podsticanje mladih da aktivno učestvuju u društvu, poboljšanje kvaliteta provođenja slobodnog vremena mladih, podsticanje zdravih stilova života, unapređenje zaštite životne sredine, zastupanje inovativnih ideja, izgrađivanje sistema informisanja mladih na svim nivoima i u svim oblastima, popularizacija novih trendova u oblasti obrazovanja i razmena informacija, povezivanje mladih sa inostranstvom.

Shtek House veruje da mladi u ovom gradu, ma kojom delatnošću se bavili, znaju i žele da stvaraju svoja „new wave“ poglavlja. Neophodno je da slobodan duh, kreativna i kritička misao žive i vode nove generacije našeg grada dok im ideje ne postanu stvarnost koju žive. Sigurni smo da se smisao socijalne i moralne vrednosti još uvek nije izgubila i da jeftina zabava i potrošnja nisu jedino što današnja kultura i društvo može da ponudi.