Božo Vrećo u Nišu

Pevač sevdalinki Božo Vrećo nastupiće 7.maja od 20:30 sati, u Domu Vojske u Nišu.

Ovo će biti prvi put da Nišlije mogu uživati u nastupu  jednog od najinteresantnijih i najpoznatijih interpretatora i kantautora današnjeg vremena na Balkanu i šire.

„Božo Vrećo je lirski tenor sa ogromnim vokalnim rasponom, koji svojim neobičnim kastrato glasom i vizualnim identitetom izaziva oluje entuzijazma i inspiracije kod svoje publike, a dokaz tome su rasprodane poznate koncertne hale, pozorišne sale, kao i sakralni objekti u kojima nastupa širom Evrope i sveta.“ – opisuju organizatori koncerta.

Božo po završetku fakulteta arheologije na fakultetu u Beogradu, kog okončava sa zvanjem magistra, odlučuje se za novi početak, u kom muzika preuzima celi njegov život, postaje misija i jedini cilj. Seli se u Sarajevo, centar sevdaha, i u kratkom periodu osvaja srca svojim glasom.
Sa svojim prvim sarajevskim bendom “Halka” objavljuje 2 albuma, “Halka” i “O ljubavi”. Ubrzo počinje solo karijeru i izdaje album “Moj sevdah” (2014) na kom je pored interpretacija poznatih sevdalinki i njegova prva autorska kompozicija “Lejlija”, pjesma posvećena njegovoj voljenoj majci. “Lejlija” doživljava neviđeni uspeh, i postavlja standard i njegov prepoznatljiv pečat u pisanju i interpretiranju autorske sevdah muzike, što ga inspiriše u nastavku stvaranja posve nove ljubavne poezije, opevane na njegovom dosad najtiražnijem albumu “Pandora” (2017).
Božina a capella izvedba ostavlja bez daha. Božo Vrećo je i muškarac i žena, a ta dualnost se može videti u svim segmentima njegovog stvaranja.

Karte za ovaj koncert mogu se kupiti preko Ticket Vision-a i na blagajni Doma Vojske https://www.tickets.rs/program/bozo-vreco-825  po ceni od 1200 dinara za parter i 1000 dinara za balkon.

Latest articles

Povezani tesktovi

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img