„Bread dolls“ proglašena za najbolju predstavu na Nišville jazz festivalu

Za najbolju predstavu ovogodišnjeg Nišvil džez teatarskog festivala nagradu je dobila italijanska predstava Bread dolls, a nagrada za najbolje korišćenu muziku pripala je albanskoj predstavi Blues for alto sax.

Prema oceni žirija najbolja predstava ovogišnjeg teatarskog festivala je Bread dolls Mediteranske glumačke akademije Leće u Italiji, koju je režirao Tonio De Nitto.

“Žiri je cenio koncept performansa koji na originalan način meša verbalni, fizički i pevački jezik, sve u službi rituala, pripreme hleba, koji nas vraća na drevne zvukove i geste koji su univerzalni i uvek blizu nas”, navodi se u obrazloženju.

Specijalna nagrada za povezivanje muzičkog jezika i pozorišta dodeljena je predstavi “Blues for alto sax / Blues za alto saksofon” sa albanskim izvođačem Hulianom Briskuom i rediteljem Adonisom Filipijem.

“Žiri želi da posebno istakne originalnu muziku Stanislava Genadijeva u plesnoj predstavi “Love Cage” i talentovane izvođače francuske LPM kompanije sposobne, kao retko ko, da publiku uključe svojom energijom i izražajnim veštinama”, navode članovi žirija.

Žiri je radio u sastavu Franko Ungaro (Italija) teatrolog i pisac, Aleksandra Glovacki (Srbija) dramaturškinja i pozorišna kritičarka i Ana Tasić (Srbija) teatrološkinja i pozorišna kritičarka.

Latest articles

Povezani tesktovi

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img