DRAM OVE SUBOTE U AKC FUZZ

d r a m, beogradski sint indi pop bend završiće svoju jesenju turneju koncertom u prostorijama udruženja građana AKC Fuzz, 17. decembra s početkom u 21 čas. Veče otvara niški sastav Hazel. Cena karte u pretprodaji iznosi 400 dinara i može se kupiti u Birtiji kod Dušana, svakog dana od 18h do subote, dok će cena na dan koncerta iznositi 600 dinara.

d r a m promo, foto Sofija Modošanov

Spoj nastao iz flerta moćnih gitarskih sekvenci, toplih retro sint fraza i četiri mačo vokala koja ležu preko bombastičnih bas i bubanj deonica, izdvaja dram kao jednu od najzanimljivijih novih mladih grupa u Srbiji. Bend je svirao uživo na festivalima kao što su Exit, Arsenal Fest, Belgrade Beer Fest, Špancirfest u Varaždinu, Dev9t, lude Kišobran žurke, MMF festivala i još mnogim drugim. Za singl Daj mi sve grupa je u septembru 2020. osvojila prestižnu nagradu Milan Mladenović. 12.septembra 2022. godine bend izdaje drugi studijski album pod nazivom PREVIŠE SVEGA za koji kažu da je: kolekcija 11 najpatetičnijih, anksiozno-nezrelih i plesno-depresivnih pop pesama o dražima i strahovima mladosti. dram su: Stefan Aćimović (vokal, gitara) Marko Arizanović (klavijature, prateći vokali) i Nikola Grozdanić (bubanj, elektronika).

Sastav Hazel učestvovao je na festivalima poput Exit-a, Nišvila i Gitarijade, a na festivalu Bass Player osvojio je nagradu za najboljeg mladog basistu u Srbiji. Album prvenac pod nazivom Niz paukovu nit objavili su pre četiri godine, a njihova numera Kasno je bila je nominovana na festivalu MAC za najbolju alternativnu pop pesmu.

 

Latest articles

Povezani tesktovi

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here