Dupla tura Hladnog piva u beogradskoj Barutani

Regionalne legende Hladno pivo održaće dva beogradska koncerta u Barutani, na Kalemegdanu, 2. i 3. juna (21.00), u sklopu ovogodišnje turneje „35 za 35“. Mile Kekin i ekipa će upravo toliko nastupa nanizati od proleća pa do oktobra, obeležavajući tri i po decenije rada benda. Turneju će pratiti novi singl i spot, čije se objavljivanje očekuje krajem marta.

Grupa koja je prešla put od ljutog panka i klupskih svirki, do široko prihvaćenog rok sastava i nastupa u halama i po stadionima, susrešće se sa beogradskom publikom ponovo, posle tek nešto više od devet meseci od najvećeg njihovog koncerta u srpskoj prestonici do sada, 21. Avgusta 2021. na Tašmajdanu. Nastupima u Barutani, bend se vraća na njima već dobro poznati Kalemegdan, gde su imali sjajne festivalske svirke na prostoru Donjeg grada, te samostalan koncert na terenima košarkaškog kluba Partizan.

Mile Kekin kaže da se “jako veseli svim nadolazećim svirkama posle još jednog korona odmora”, i dodaje: “Naročito me raduje što dolazimo opet u Beograd, posle nezaboravnog koncerta na Tašmajdanu. Ove dve svirke u Barutani će zahtevati klupski pristup, što znači da ne mislimo da sviramo samo najveće hitove, već možemo da šaramo po repertoaru, i pesmama koje nismo dugo izvodili u Beogradu”.

Mile ističe da uživa u manjim koncertima. “Tu sve čujem i vidim, pa mogu malo da se zezam, i spontano najavim pesmu čiji sam tekst davno zaboravio, što zna da ispadne dosta smešno. Zato, cenjena publiko, ponovite i stare i nove, jer ko zna gde će nas veče odvesti”.

Zagrebački bend, osnovan davne 1987, za 35 godina objavio je osam studijskih albuma, počev od kultnog prvenca “Džinovski” (1993) do izdanja “Dani zatvorenih vrata” (2015). Stilski se menjajući, na tim albumima su zabeležili sijaset koncertnih favorita, poput “Pjevajte nešto ljubavno”, “Ne volim te”, “Politika”, “Trening za umiranje”, “Pijan”, “Šamar”, “Samo za taj osjećaj”, “Soundtrack za život”, “Pitala si me”, “Nije sve tako sivo”, “Ezoterija”, “Firma”… Kao najavu novog albuma, bend je prethodnih godina predstavio singlove “Kišna nedjelja” i “Carpe diem”, sa gošćom, Sanjom Doležal, a snimljena je i, pandemijom inspirisana, “I ovo će proći”, gde su se Pivu, kao gosti, priključili brojni regionalni muzičari.

Ulaznice za koncerte Hladnog piva u Barutani u pretprodaji koštaju 1.500 dinara, a mogu se nabaviti putem servisa Tickets.rs.

Latest articles

Povezani tesktovi

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img