Dva sata kvalitetnog programa uz Marka Louisa

Ako se po junu početak letnje sezone koncerata prepoznaje ovo leto obećava. A čast da „podigne temperaturu“ čak i po kiši u petak 10 .juna u dvorištu Univerziteta u Nišu  imao je Marko Louis. Posle tri godine od poslednjeg koncerta u Nišu zajednički zaključak niške publike i Marka jeste da je žurka koju samo on može da napravi i više nego nedostajala svima.

Kada čitate tekstove o ovom fenomenalnom umetniku uvek se prožima momenat da njegova muzika nosi specifičnost u fuziji različitih žanrova a uticaj svih njih kada postavlja bazu u svojim pesmama odlučuju da li će nas „dirnuti“ u neke tužne emocije ili pokrenuti na energiju da skočimo do neba i slavimo život do krajnjih granica. Očigledno je to i najveći uspeh koji ovaj umetnik nosi u svojoj biti i reflektuje na svoju publiku , a iskreno , malo je takvih.

Foto: Mario Denić

O niškoj publici i atmosferi na koncertu , nema mnogo priče. Ona kada voli , voli do kraja i to ume da pokaže. Od momenta da bude tačna i zauzme svoje mesto željno iščekujući svog miljenika,  preko horskog pevanja , dugih aplauza i još jačih ovacija. A kada je reč o Marku Louisu – valjda je to i obostrano ,malo subjektivno jer je iz brojih razloga vezan za naš grad i jug Srbije a objektivno – možda definitivno da ima sposobnost da oseti ko stoji preko puta njega i podeli sve iz sebe . A da priča bude potpuno kompletna i da kvalitet uvek ostaje na visini zadatka pratili su u stopu i Markovi saborci iz benda.

Foto: Mario Denić

Dva sata kvalitetne muzičke vožnje kroz  albume  „Shine on me“ , „Euridika“ , „Beskraj“  i „Sloboda“ ovog momka definitivno je malo za južnjake ali pregršt energije, čiste ljubavi i emocija koju su mu dali natrag za svaki stih, ton i njegovu neobičnu običnost , možemo slobodno da kažemo da su postavili izazov da za neredni put u Nišu porazmisli o duplom dejtu.

Piše: Julija Krstić

U nastavku pogledajte galeriju fotografija sa održanog koncerta.

Foto: Mario Denić

Latest articles

Povezani tesktovi

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here