Džulijan Marli na poslednjoj večeri ovogodišnjeg Nišville-a

Na zatvaranju ovogodišnjeg niškog džez festivala, 16. avgusta, nastupiće Džulijan Marli, koji je, kako kažu u Nišvilu, jedan od planetarno najpoznatijih i najpopularnijih predstavnika rege muzike i jedan od sinova legendarnog muzičara Boba Marlija.

Nakon što je prošle godine bio najavljen nastup unuka Boba Marlija – Džozefa “Džo Mersa”, a on taj nastup otkazao, ove godine Nišvil najavljuje gostovanje drugog člana te porodice.

Zajedno sa svojom braćom Zigijem i Stivenom Marlijem uključio se u producentsku kompaniju Ghetto Youth International 1989, a svoj prvi solo album “Lion in the Morning” izdao je 1996. godine. Njegov drugi album “A Time and Place” izlazi 2003. godine, a 2008. je jamajkanska vlada pozvala Džulijana i njegov Uprising Band da predstavljaju Jamajku i nastupe na Olimpijadi u Kini.

Njegov treći album „Awake” nominovan je za prestižnu Gremi nagradu u kategoriji najboljeg rege albuma, a za ovu nagradu nominaciju je dobio i četvrti album “As I Am”, koji je izdat januara 2019.

Kao jedan od sinova i naslednika rodonačelnika rege muzike Džulijan je od ranog detinjstva krenuo stopama svog oca i kroz rastafarijansku muziku i filozofiju već više od 30 godina uspešno prezentira već dobro poznatu i priznatu sublimaciju života i duhovnosti.

Latest articles

Mapiranje pristupačnosti turističkog potencijala grada Niša (2020)

Udruženje Štek House i Fondacija PONS sproveli su aktivnost mapiranja pristupačnosti turističkog potencijala Grada Niša koje će obuhvatiti javne ustanove, turističke i gastronomske sadržaje,...

20. novembar – Svetski dan deteta u znaku online konferencije „Mladi nakon 2020.“

Svetski dan deteta je UNICEF-ov i dan akcije za decu koju pokreću deca. Iz UNICEF -a Srbija poručuju : "Ove godine pandemija COVID-19 izazvala je...

11. Evropska noć istraživača u Srbiji u online izdanju

Ove godine 11. po redu Evropska noć istraživača pod sloganom „Da nauka prostruji“ biće održana 27. i 28. novembra u virtuelnom okruženju. Putem interneta...

Povezani tesktovi

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here