EEnlarge Europe vas poziva na učešće u anketi „Kako konzumiramo muziku onlajn i oflajn?“

U sektoru kulture i muzike postoji samo nekoliko velikih izveštaja o trendovima na globalnom ili lokalnom nivou. Nedostaju  podaci o segmentiranoj potrošnji i specifičnim trendovima, naročito na muzičkoj sceni sa živim nastupima. Prvo veliko istraživanje Eenlarge Europe-a u Evropi nastoji da prikupi podatke o poljima koja nikada nisu bila podrobno istražena.

EEnlarge Europe je edukativni projekat, kao i zajednica malih, organskih koncertnih mesta jako bitnih za lokalne scene, mesta gde počinje sva muzika uživo. Cilj ove ankete je da se bolje razume publika: Kako konzumiramo muziku onlajn i oflajn? Na koji način smo mentalno i ekonomski pogođeni izazovima pandemije?

Kako navode organizatori projekta „Želimo da iskoristimo sveže informacije koje mogu da nam pomognu u ponovnom pokretanju i oporavku nakon ovog dugog, teškog i izazovnog vremena pandemije. Usled tehničkog razvoja naš život se brzo menja, a sa njim i naše navike. Koristimo nove platforme i alate. To utiče na način na koji konzumiramo muziku, ali ne samo na uobičajeno digitalno slušanje (prelazak sa fizičke prodaje na striming, sa CD-a na pametne telefone), već utiče i na način na koji slušamo muziku uživo. Danas je odlazak na koncert više društveni događaj nego svesno fokusiranje na muziku i umetnike na sceni. Ili nije?“

Anketu možete popuniti na linku

 

Latest articles

Povezani tesktovi

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img