FANAA prvi put u Nišu

U subotu 22. aprila, u AKC Fuzz, po prvi put u Nišu, a i u Srbiji, koncert će održati riječki alternativni rok bend Fanaa, dok će im lokalna podrška biti Opposite Way. Ulaznice u pretprodaji po ceni od 400 rsd mogu da se kupe u Birtiji kod Dušana dok će na ulazu karta biti 600 rsd. Vrata prostora se otvaraju u 21h.

Fanaa, promo

FANAA je mladi, nagrađivani bend iz Rijeke. Ono što ih čini jedinstvenim je njihov alternativni rock izraz sa  progresivnim i psihodeličnim elementima uz prizvuke raznih svetskih žanrova (world music) i poetičnim tekstovima. Bend čine: Andreas Kornjača na gitari, Kristian Kirinčić na bubnjevima, Andrian Nimac na bas gitari i  vokal Linda Uran. Iza sebe imaju tri studijska izdanja: dva albuma Fonomatik, Reful Orca i EP Fanatom Lattè. Svaki njihov performans je jedinstven zbog ad hoc improvizacija i stvaranja muzike na licu mesta i baš zato ne smete propustiti njihov nastup.

“U Srbiju dolazimo po prvi put i predstavit ćemo nove pjesme s novog neizdanog EP-ja i novog neizdanog albuma o kojima ćemo obznaniti informacije uskoro.” – kažu iz benda Fanaa.

Niški bend, Opposite Way, formiran je januara 2015. godine. Iza sebe ima preko 400 nastupa širom Srbije i inostranstva, kao i učešća na raznim festivalima. Posebno izdvajaju nastup na 51. Zaječarskoj gitarijadi na kojoj su osvojili 1. mesto po glasovima publike i 2. mesto po glasovima žirija, pobedu na Green Heart festivalu, Balkanrock-u.. Svoj debi album pod nazivom Hladan i bled objavili su 2018. godine za izdavačku kuću RNR records iz Beograda. Članovi Opposite Way-a su: Vokal i gitara – Aleksa Paskaš, solo gitara – Dimitrije Nikolić, bas gitara – Uroš Blagojević, bubanj: Marko Stojković.

 

Latest articles

Povezani tesktovi

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here