Italijanski shoegaze postpankeri Clustersun dolaze u AKC Fuzz

Italijanski shoegaze/psych/postpunk bend Clustersun, nastupiće poslednjeg dana novembra (30.11.)  u prostorijama niškog AKC Fuzz-a od 21h. Karte za ovaj koncert u pretprodaji mogu se kupiti u Komitet pivari po ceni od 400rsd, dok će na ulazu koštati 600rsd.

AKC Fuzz, promo

Clustersun važi za jedan od stubova shoegaze/psych/postpunk scene u Italiji. Bend kojeg trenutno čine  Marco Chisari (vokal i bas), Mario Lo Faro (gitara) i Andrea Conti (bubanj i back vokali) ustoličio se kao jedan od najperspektivnijih trojaca u međunarodnim vodama fuzz i reverb efekata, uspešno ih mešajući sa čistom psihodelijom i muzikom svojih uzora – My Bloody Valentine, Slowdive, The Jesus And Mary Chain, The Brian Jonestown Massacre, Spacemen 3, The Black Angels, Dead Skeletons, The Telescopes, A Place To Bury Strangers.

Clustersun je svoja tri albuma – Out Of Your Ego (2014),Surfacing To Breathe (2017) i Avalanche (2021), predstavili na mnogim festivalima, kao i turnejama po Sjedinjenim Američkim Državama i Evropi na kojima su svirali u nekim od najpoznatijih underground klubova, dok je poslednji treći album bio deo top lista svetskih magazina, a pojedine pesme sa njega našle su se na najvažnijim kompilacijama iz sveta shoegaze muzike.

Trenutno su na balkanskoj turneji gde će pored Srbije, svirati i u Makedoniji i Bugarskoj.


Community Verified icon

Latest articles

Povezani tesktovi

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img