Koncert Partibrejkersa u Nišu – dobar primer kako se pravi savršena rodjendanska žurka!

Petak veče, poslednji dan septembra, osećaj letnje večeri , 1000 ljudi pod okriljem zidina Niškog univerizeta i sva svetla uperena u fanatastičnu petorku pod nazivom Partibrejkersi – ovako bismo za početak opisali sinoćnji koncert pomenutog benda koji je svoju rođendansku turneju povodom 40.godina postojanja obeležio nastupom i u našem gradu.

Iako je koncert trebao da se desi prošlog vikenda i bio zbog zdravstvenih problema Zorana Kostića Caneta odložen za ovaj vikend, pokazalo se da je u svoj toj „muci“ ispao još bolji scenario jer je sve prštalo od nenormalno dobre energije. Kako u publici, koja je bila za početak (i pohvalu) tačna svojim dolaskom i gde su se mogle videti apsolutno sve generacije koje možete da zamislite na jednom mestu, preko pevanja, igranja , ovacija i prvenstveno ušiju gladnih dobrog opusa ovog legendarnog rok sastava.

Foto: Irina Pipa

Ništa manje , čak slobodno možemo reći neponovljivo pozitivne energije Brejkersa na bini kao „ogledalo raspoloženja“ naspram svih prisutnih. A naravno da moramo spomenuti da se dobro đuskanje Caneta pamti i da je dodatno zaokružilo sveopšti utisak ove rodjendanske žurke.

U skoro dva sata gruvanja , Brejkersi su se potrudili da spakuju sve što se može spakovati u toj satnici od njihove bogate diskografije. Publiku  su provozali kroz sve albume, ultimativne hitove ali i one numere koje poznaju samo odani fanovi. Solaže gitarskog virtouza Nebojše Antonijevića Antona nisu izostale. Taman za toliko da perfektno zvučanje svih numera produži zanos gitarskog zvuka i da odličnu završnicu.

Kraj rodjendanske žurke zaokružio je po običaju očekivani bis ali da je niška publika bila gladna nastavka slavlja i pevanja nisu ostavile ravnodušnim članove Partibrejkersa pa su rešili da se vrate na binu i počaste sve duplim bisom.

Foto: Irina Pipa

Ako se vratimo na sve ono što smo rekli na samom početku teksta, za kraj bismo dodali na to – da bolja žurka nije mogla da se desi na poslednjem koncetu u sezoni na otovrenom prostoru Banovine.

Tekst: Julija Krstić

Foto : Irina Pipa

Latest articles

Povezani tesktovi

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img