Koncertni ritual Popečitelja u Nišu

Originalna postavka benda Popečitelji dolazi u petak, 25. novembar, u prostorije AKC Fuzz-a i tom prilikom najavljuju bučan ritual koji uključuje razgaljujuće hitove iz njihove dugotrajne karijere. Lokalna podrška će biti bend Supersolid.

Vrata kluba se otvaraju u 21h i cena karte na ulazu koštaće 600rsd, dok se u pretprodaji može naći za 400rsd u Birtiji kod Dušana.

AKC Fuzz Niš, promo

Grupu Popečitelji su osnovali braća Saša i Goran Furunović 1995 godine u Prištini. Tadašnji petočlani sastav je imao nekoliko bučnih i eksplozivnih nastupa i predstavljao je specifičnu pojavu na tadašnjoj prištinskoj sceni svirajući  mešavinu nespojivih pravaca (alter, etno, noise, hard core…) 1998 godine Goran Furunović sa bubnja prelazi na bas gitaru a na mesto bubnjara dolazi Ivan Cvetković i tada Popečitelji kao trojka počinju da stvaraju svoju eksplozivnu mešavinu instrumentalnog funk-rocka i folk muzike. 1999 godine za bubanj seda Radeta Vulić i ostaje na toj poziciji narednih 16 godina. Po završetku bombardovanja, napustivši Prištinu, grad u kome se grupa već etablirala, Popečitelji se sele u Kragujevac i Kraljevo, nastavljajući dalje sa istraživanjem i negovanjem svog originalnog muzičkog stila. Mnogobrojnim koncertima u ovim gradovima, kao i u Beogradu, grupa ubrzo postaje svojevrsna andergraund atrakcija.

Latest articles

Povezani tesktovi

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img