Krug emocija u čast ekv-a!

U petak,  27.10.2017. godine u niškom klubu Feedback nastupio je jedan od najpoznatiih EKV tribjut bendova, Krug. Cena karte bila je 600 dinara za prvih 100 prodatih, a posle toga 700. I odmah ću vam reći da se to odrazilo na prisutnost. Klub je bio poluprazan, te je u isčekuvanju većeg broja publike svirka počela sa sat vremena zakašnjenja. Na samoj bini u uglovima projektovane su slike članova EKV-a iz raznih situacija, sa letovanja, svirku, probi. I zaista treba slaviti ovaj bend koji je u velikoj meri uticao na muzičku scenu jedne epohe ovog regiona ali i na način razmišljanja omladine. Krug je i nastao sa tim ciljem, te tradicionalno oktobar, novembar i decembar provode na turneji po regionu.

Što se publike tiče, činile su je sve generacije, od tinejdžera pa do staraijih koju su imali to zadovoljstvo da prisustvuju koncertima samog EKV-a. Na početku svirke još uvek su bili izmešani, međutim kako je svirka tekla došlo je do izdvajanja tako da mlađa publika bude u prvim redovima dok se strija odlučila da se povuče pozadi ili u uglove i blagih njihanjem ili pevanjem uživa u pesmama.

Svirka je otpočela „Očima boje meda“, nastavima se „Sinhrom“, „Tatoo“, „Modro i zeleno“, „Neko nas posmatra“, itd. Što se atmosfere tiče, bila je veoma dobra, publika

željna dobro poznatih ritmova plesala je i pevala sa bendom. Međutim tokom svike dolazilo je do povremenog spuštanja intenziteta, bend je neke pesme izvodio bez i malo žara, bez energije koja je krasila EKV. Srećom bez velikog primećivnja trajalo je kratko te je bend uspevao da se izvuče iz tih „trenutaka slabosti“ i iznese svirku na burno more emocija, plesa, i kod starje publike prisećanja na neka davna vremena.

Imam utisak kao da bend nije rasporedio pesme kako treba i da su ih stalne promene koštale kvalitetnije svirke, što se najbolje ogledalo u pevanju, koje je bilo daleko od konsistentnog, te mi se čini da je bend sagoreo u svojoj želji da publici pruži što više. Utisak je da bi bolji raspored pesama omogućio bolju svirku. Ali nemojte me shvatiti pogrešno, daleko od toga da je ova svirka bila loša. Momenti slabosti ne mogu umanjiti dobre periode kada se zaista horski pevalo, plesalo, skakalo…

U svakom slučaju je lepo otići na ovakve svirke, da bi ponovo osetili tu čar EKV-a, da bi se prisetlili nekih prošlih vremena ili upoznali se sa poezijom i porukama legendarnog benda kakav EKV jeste. Jedina primedba ide na cenu karte za koju smatram da je previsoka i na prostor, budući da imam osećaj da bi došlo do boljeg povezivanja publike i benda u nekom većem prostoru. Ali sa koncertnim prostorom u Nišu i mogućnosti da uživamo mnogo bolje u bilo kom koncertu je neka druga priča.

Piše : Darko Stanković

Foto: Nevena Stevanović

Latest articles

Povezani tesktovi

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here