Legendarni gitarista Steve Vai dolazi u Srbiju

Jedan od najvećih rokenrol gitarista na svetu Steve Vai održaće koncert 27. aprila (20:30) u beogradskoj MTS dvorani, u organizaciji promoterske kuće Long Play. Slavni američki virtuoz stiže u Srbiju u sklopu evropskog dela turneje na kojoj promoviše 10. samostalni studijski album „Inviolate“ objavljen pre godinu dana. Muzičar koga mnogi, bez preterivanja, nazivaju genijem treći put će u ovom veku prirediti jedinstven ugođaj našoj publici. Koncerte za pamćenje održao je 2005. u SKC-u i sedam godina kasnije u Štark Areni. Posetioci dobro pamte kako ih je tada očarao ne samo muzičkim umećem, već i ponašanjem i komunikacijom sa njima.

 

Vai je više od četiri decenije uzor brojnom muzičarima na svim meridijanima. Nije ni čudo, ako se ima u vidu da ga je, sa svega 12 godina, prvim lekcijama naučio takođe jedan od najvećih gitarista na svetu, Joe Satriani, a da je već sa 18 započeo profesionalnu karijeru nastupajući sa još jednom legendom, Frenkom Zapom. Steve Vai, kreativac čiji se zvuk neretko opisuje kao savršen, trostruki je osvajač Gremi nagrade za koju je 15 puta nominovan. Snimao je i uživo nastupao sa mnogim žanrovski raznorodnim velikim imenima kao što su David Lee Roth, Whitesnake, Motorhead, Alice Cooper, Mary J. Blige, Public Image Limited… Sjajan je poznavalac muzičke teorije, pa mu se, između ostalog, pripisuje da je oživeo sviranje na sedmožičanoj gitari.

 

Albumom „Inviolate“ Vai je prekinuo šestogodišnju diskografsku pauzu. Ovo izdanje je najavljeno pesmama „Knappsack“ i „Candle Power“. Uvodna tema „Teeth of the Hydra“ odsvirana je na specijalnoj gitari sa

 

Vai je već odradio deo evropske turneje tokom 2022. godine. Oduševljeno je izneo utiske:

Bilo je divlje. To je naša prva turneja posle šest godina. Nisam bio sasvim siguran kako će da prođe, ali je bilo odlično. Čim sam izašao na binu sa bendom, ‘vatra je zapaljena’ i zapitao sam se ‘Kako sam mogao da proputim toliko vremena?.

Ulaznice za koncert koji će Steve Vai održati 27. aprila u MTS dvorani u Beogradu koštaju od 3.000 do 4.500 dinara.

U ponudi su i dva VIP paketa za najvernije fanove:
Vip 1 paket:

 • Karta za sedenje u prvom redu
 • Meet & Greet, fotografisanje sa Stivom Vajom
 • Pozivnica za specijalan razgovor (pre koncerta) i Q&A sa Stivom Vajom
 • Prisustvovanje tonskoj probi
 • Vodjena tura o instrumentima Stiva Vaja
 • VIP ulazak u MTS dvoranu.

Vip 2 paket:

 • Premium karta za sedenje
 • Meet & Greet, fotografisanje sa Stivom Vajom
 • Pozivnica za specijalan razgovor (pre koncerta) i Q&A sa Stivom Vajom
 • Prisustvovanje tonskoj probi
 • VIP ulazak u MTS dvoranu

Latest articles

Povezani tesktovi

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img