Novembarska noć obojena beskrajem emocija sa Markom Louisom

spot_img

Piše: Ana Ognjanović

Talentovani muzičar Marko Louis je u okviru turneje „Beskraj Tour by Barcaffe“,u petak, 29. novembar, održao koncert u Nišu. Nakon dva unapred rasprodata koncerta u Banja Luci i prepunog koncerta u Baru , kao i koncerta dan pre Niša u Skoplju, sala Doma Vojske je bila sledeća destinacija.

Photo: Julija Krstić

Ovo nije bio jedan od onih koncerata, koji izvođači jednostavno „odrade“. Ne. Ovo je bio koncert za naša čula, koncert za uživanje.
Marko je odmah uz prvi refren pesme “Svemir” pozvao publiku na interakciju. Veče je imalo nekoliko kulminacija, različitog karaktera. Kroz zavesu jednog od sporednih ulaza, pojavljuju se trubači i paradiraju kroz masu, raspoređujući se ispod bine. “Moja braća, naša braća! Barka brass bend iz Knjaževca! “Publika prepoznaje tonove i zajedno s Markom peva “Raj za avanturiste”.
Na izjavu da voli da sarađuje sa ljudima koji su mu na neki način kontrast, Marko pozdravlja svog brata Božu uz “Pandoru”, “Sanjao sam” i “Pašana”.
Tokom koncerta Marko je silazio sa bine, što je niška publika dočekala sa apsolutnim oduševljenjem! On je šetao kroz salu i pevao sa njima, a nakon toga se vraćao na binu i pozvao najmlađu publiku da mu se pridruži na bini.
Naredni trenutak koji je definitivno ostavio snažan trag na sve prisutne bila je izvedba pesme I Saw you smile, koju je Marko posvetio svom pokojnom ocu, čuvenom muzičaru Ljubiši Stojanoviću Louisu. Ceo prostor dobio je intimniju atmosferu, publika je sa velikom pažnjom i nežnošću ispratila Marka koji je ovu pesmu izveo gotovo sve vreme žmureći, svirajući klavijature i pevajući. Njegov glas i muzika bili su više nego dovoljni da prenesu emociju. Kada je pušten sempl Louisovog kultnog pevanja, svetla na bini su se na kratko ugasila i cela pesma je još više dobila na težini.
Nakon toga su usledile numere: “Euridika”, “Zov”, “Idi” i “Zbog nje”, koje su ponovo razdrmale publiku. Iako je Marko skakao i bio izuzetno aktivan na bini, sve vreme zvučao je identično kao na albumu. Marko Louis je jedan od retkih muzičara današnjice koji definitivno radi na sebi i svaki njegov pokret, ton, interakcija sa publikom ali i svim članovima benda apsolutno to dokazuju.
Nakon bisa, Marko sam izvodi pesmu Cveće cafnalo”, a onda se vraća bend za obradu “Rockabye” i “Where is your love”, kada ponovo silazi u publiku. Za sam kraj ovog putovanja Marko ispunjava svima muzičku želju uz numeru “Đelem đelem”.

Latest articles

Povezani tesktovi

spot_img

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img