ORTHODOX CELTS 14. decembra u Nišu!

Nakon duže pauze, beogradski sastav ORTHODOX CELTS održaće samostalni koncert u Nišu, u okviru aktuelne turneje „GREEN ROSES 20th ANNIVERSARY TOUR” u Irish Pub-u – Crazy Horse, u subotu, 14. decembra 2019, sa početkom u 22h.

Počeci grupe Orthodox Celts vezani su za Srbiju i Beograd ranih devedesetih godina. Prvi su bend koji je na prostorima centralne i istočne Evrope propagirao i promovisao Irski folk zvuk, u maniru legendarnih Dublinersa i Poguesa koji su im bili i ostali muzički uzori.
Kroz prvih nekoliko godina rada postava se menjala i nadograđivala da bi cela priča konačno kulminirala 1999. godine sada već legendarnim albumom „Green Roses“, jеdnim od ključnih albuma njihovog muzičkog i kreativnog uzleta, albumom na kojem su dostigli potpunu zrelost i koji je doneo savršen balans između njihovog autorskog rada i obrada Irskih tradicionala.
20 godina kasnije, album je i dalje aktuelan i predstavlja kostur njihovih živih nastupa, a sa albuma je skinuto čak 6 singlova.

Upravo sada, u novembru 2019, bend polazi na turneju kojom će obeležiti ovaj lepi jubilej i na kojoj će svirati album „Green Roses“ u celosti, uz naravno izbor najvećih hitova iz njihove sada već skoro 30-godišnje karijere.

Petak 22. 11. – Beograd, KST
Petak 29. 11. – Zaječar, Omladinski Centar
Subota 30. 11. – Kragujevac, Čaurnica
Petak 6. 12. – Bajina Bašta, Dom omladine
Subota 7. 12. – Užice, Gradski kulturni centar
Petak 13. 12. – Vranje, Darkwood,
Subota 14. 12. – Niš, Irish Pub Crazy Horse
Subota 21. 12. – Šabac, Floyd
Četvrtak 26. 12. – Novi Sad, Dom kulture
Petak 27. 12. – Subotica, Klub Mladost

Za koncert u Nišu, ulaznice u pretprodaji od subote, 23. novembra po promotivnoj ceni  od 800 rsd, a preostali kontigent ulaznica biće u prodaji po ceni od 1.000 rsd! Pretprodajna mesta: Energy Music Shop – TPC Kalča – prizemlje, CD Sound – Novi Podzemni Prolaz (Obrenovićeva bb) i Irish Pub – Crazy Horse (Davidova 8).

Latest articles

Nišville jazz festival raspisao konkurs za volontere

Nišville Jazz Festival i ove godine mladim ljudima pruža jedinstvenu priliku da doprinesu jednoj od najvećih srpskih i evropskih kulturnih manifestacija, a u isto...

Mapiranje pristupačnosti turističkog potencijala grada Niša (2020)

Udruženje Štek House i Fondacija PONS sproveli su aktivnost mapiranja pristupačnosti turističkog potencijala Grada Niša koje će obuhvatiti javne ustanove, turističke i gastronomske sadržaje,...

20. novembar – Svetski dan deteta u znaku online konferencije „Mladi nakon 2020.“

Svetski dan deteta je UNICEF-ov i dan akcije za decu koju pokreću deca. Iz UNICEF -a Srbija poručuju : "Ove godine pandemija COVID-19 izazvala je...

11. Evropska noć istraživača u Srbiji u online izdanju

Ove godine 11. po redu Evropska noć istraživača pod sloganom „Da nauka prostruji“ biće održana 27. i 28. novembra u virtuelnom okruženju. Putem interneta...

Povezani tesktovi

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here