ORTHODOX CELTS 14. decembra u Nišu!

Nakon duže pauze, beogradski sastav ORTHODOX CELTS održaće samostalni koncert u Nišu, u okviru aktuelne turneje „GREEN ROSES 20th ANNIVERSARY TOUR” u Irish Pub-u – Crazy Horse, u subotu, 14. decembra 2019, sa početkom u 22h.

Počeci grupe Orthodox Celts vezani su za Srbiju i Beograd ranih devedesetih godina. Prvi su bend koji je na prostorima centralne i istočne Evrope propagirao i promovisao Irski folk zvuk, u maniru legendarnih Dublinersa i Poguesa koji su im bili i ostali muzički uzori.
Kroz prvih nekoliko godina rada postava se menjala i nadograđivala da bi cela priča konačno kulminirala 1999. godine sada već legendarnim albumom „Green Roses“, jеdnim od ključnih albuma njihovog muzičkog i kreativnog uzleta, albumom na kojem su dostigli potpunu zrelost i koji je doneo savršen balans između njihovog autorskog rada i obrada Irskih tradicionala.
20 godina kasnije, album je i dalje aktuelan i predstavlja kostur njihovih živih nastupa, a sa albuma je skinuto čak 6 singlova.

Upravo sada, u novembru 2019, bend polazi na turneju kojom će obeležiti ovaj lepi jubilej i na kojoj će svirati album „Green Roses“ u celosti, uz naravno izbor najvećih hitova iz njihove sada već skoro 30-godišnje karijere.

Petak 22. 11. – Beograd, KST
Petak 29. 11. – Zaječar, Omladinski Centar
Subota 30. 11. – Kragujevac, Čaurnica
Petak 6. 12. – Bajina Bašta, Dom omladine
Subota 7. 12. – Užice, Gradski kulturni centar
Petak 13. 12. – Vranje, Darkwood,
Subota 14. 12. – Niš, Irish Pub Crazy Horse
Subota 21. 12. – Šabac, Floyd
Četvrtak 26. 12. – Novi Sad, Dom kulture
Petak 27. 12. – Subotica, Klub Mladost

Za koncert u Nišu, ulaznice u pretprodaji od subote, 23. novembra po promotivnoj ceni  od 800 rsd, a preostali kontigent ulaznica biće u prodaji po ceni od 1.000 rsd! Pretprodajna mesta: Energy Music Shop – TPC Kalča – prizemlje, CD Sound – Novi Podzemni Prolaz (Obrenovićeva bb) i Irish Pub – Crazy Horse (Davidova 8).

Latest articles

Kolja i Grobovlasnici održali koncert u Nišu:“Nemam čime da vas poslužim sem sa malo ove moje muzike“

Poslednje dane ovog leta koncertni program na otvorenom u Nišu dao je svoj maksimum. Za one koji vole kvalitetan zvuk , virtuoze na sceni...

Kolja poziva nišlije na koncert i rođendansku žurku u Banovini 16.septembra

Nikola Pejaković Kolja će posle dužeg vremena, sa svojim bendom održati koncert u Nišu u četvrtak, 16. septembra, u Dvorištu Univerziteta (Banovina), sa početkom...

BMR Open Season 2021 – gošća Ana Stanić

Treća radionica u okviru ciklusa BMR Open Season Vam predstavlja gošću – predavača Anu Stanić. Na muzičkoj radionici 20.septembra od 17h u Carpe Diem coctail...

Povezani tesktovi

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here