Otvoren poziv mladim muzičarima za Nišville workshop 2023

I ove godine Nisville jazz festival za mlade muzičare organizuje besplatan workshop – za većinu instrumenata koji se koriste u džezu ( klavir, gitara, bas, bubnjevi, limeni i drveni duvački instrumenti, vokal..), ali i predavanja o improvizaciji, kompoziciji i aranžiranju.

Predavanja će držati i neki od stranih učesnika glavnog programa Nišvilla, kao i etablirani muzičari iz Srbije i zemalja regiona. Kako je to dosadašnja praksa pokazala – radionice se po pravilu završavaju kao jam session predavača i plolaznika – pa je poželjno da polaznici ponesu i svoje instrumente (osim bubnjeva i klavijatura) – navode organizatori programa.

Takođe, Nišville jazz festival poziva polaznike radionica uzrasta do 16 godina da u prijavi upišu ako su zainteresovani da se paralelno  uključe i u program “Jazz for Kids”. Ovaj program podrazumeva i zajedničke nastupe u predvečernjim terminima na posebnoj bini.

Prijavljivanje je preko sajta na linku http://nisville.com/sr/nisville-workshop/  sa koga je potrebno skinuti formular, popuniti i poslati na mail workshop@nisville.com. 

Mogu se prijaviti učenici muzičkih škola i fakulteta, ali i svi oni koji muzičko obrazovanje stiču na neki od neformalnih načina a poziv je otvoren do 30.jula.

Učešće na radionicama je  besplatno, a svi redovni polaznici dobiće i besplatne propusnice za praćenje glavnog programa Nišvilla 2023.

Nišville workshop i Jazz for kids ove godine podržava Ministarstvo kulture Srbije.

Latest articles

Povezani tesktovi

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here