Sarajevski sevdah i nišlijski merak bez cene sa Božom Vrećom

Sinoć je u prepunoj sali Doma Vojske prvi put  pred niškom publikom nastupio Božo Vrećo. Koliko je željno niška publika iščekivala ovaj koncert u svom gradu pokazala je atmosfera već od prvog takta koncerta. Ni sala koja je predviđena za sedenje nije mogla da zaustavi južnjački temperament da zajedno sa Božom bez zadrške odigra i otpeva svaku pesmu. Naravno , neminovno je reći da je istom merom odgovorio i sam Božo koji je u dva navrata sišao sa bine i pridružio se svojim fanovima.

Iako pun dvočasovni nastup,  za sve posetioce činio se  kao kratko vreme provedeno u jednom nadrealnom prostoru ispunjenom ljubavlju i velikom količinom emocija koje su navirale sa svakim stihom i tonom. Ono što je retkost, a veliki dokaz kada govorimo o velikim umetnicima jeste da svoju ljubav, talenat i rad mogu bilo kad ,gde i sa bilo kim podeliti. U prilog tome govori da je Božu sinoć pratila ekipa prvoklasnih niških muzičara zajedno sa njegovim perkusionistom Kadirom Doganom. A da improvizacija i stvaranje muzike na licu mesta jeste najviša umetnost koju umetnik može dati , za one koji razumeju i znaju jeste tačka ključanja atmosfere sinoćne večeri.

Photo: Bojan Stevanović / Božo Vrećo u Nišu

O pesmama koje su se sinoć mogle čuti nećemopuno pričati i nabrajati jer ko nije bio ostaje domaći zadatak za naredni put kada Božo bude došao u Niš, da poseti i čuje.

Retki su umetnici koji bezgranično plene svojom harizmom i glasom a Božo je upravo jedan od njih. Veče koje je slobodno možemo reći moglo trajati beskonačno je na sve koji su sinoć prisustvovali koncertu i više nego očekivano poslalo najveću poruku ljubavi.

Piše: Julija Krstić

Foto: Bojan Stevanović

Latest articles

Povezani tesktovi

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img