She Past Away ovog petka u Zappa Bazi

Turska senzacija She Past Away vraća se u Beograd nakon gotovo 4 godine! Nedvojbeni junaci svih ljubitelja mračnijeg zvuka 80-ih stižu u Zappa Bazu u petak, 22. septembra napraviti koncert za dugo sećanje. Njima će se na afteru pridružiti DJ Team Akasha & Body Count, uz zvuke gothic rocka, darkwavea, post punka, batcava, kao i emb-a, dark electra i anhalta, a poručuju: “Naoštrite zubiće i spremajte se!” Ulaznice se mogu kupiti putem GIGS TIX-a i u Zappa Baru, kao i na ulazu u klub .

SATNICA:

20:00 Vrata

21:15 She Past Away

22:30 DJ Team Akasha & Body Count

She Past Away turski je post punk & darkwave bend nastao 2006. u Bursi. Osnivači su mu Volkan Caner (vokal i gitara) i Idris Akbulut (bas). Prvi EP “Kasvetli” izdali su 2010. u saradnji sa Dorukum Öztürkcanom poznatom po nadimku Süpermatik. Svoj prvi album “Belirdi Gece” izdali su u atinskoj izdavačkoj kući Fabrika Records, s kojom je beogradska publika mogla da se upozna kroz radove bendova kao što su Lebanon Hanover i Selofan. Tri godine kasnije basist napušta bend, a spomenuti producent Süpermatik se pridružuje na klavijaturama. Usledili su albumi “Narin Yalnızlık” (2015) i “Disko Anksiyete” (2019) te album s remixima “X” (2020). Zadnje zvanično izdanje benda je single “Excess” koji su izdali sa sve popularnijim francuskim synthwave šmekerom koji se krije iza imena Perturbator.

Svoj zvuk She Past Away “duguje” klasicima kao što su The Sisters of Mercy, Asylum Party, Death in June,DAF, Siouxsie and the Banshees i Clan of Xymox. Mračna estetika benda je, kako kažu sami članovi, pod snažnim uticajem erotskih horor filmova.

Latest articles

Povezani tesktovi

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here