Sredinom maja She Past Away u Beogradu

She Past Away vraća se u Beograd nakon malo više od tri godine! Nedvojbeni junaci svih ljubitelja mračnijeg zvuka 80-ih stižu u Dorćol Platz u subotu, 20. maja. Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 2600 dinara mogu da se kupe u Dorćol Platzu i preko Gigstix-a, na ulazu su 2900 dinara. Iz organizacije poručuju da je interes za koncert velik.

She Past Away turski je post punk & darkwave bend nastao 2006. u Bursi. Osnivači su mu Volkan Caner (vokal i gitara) i Idris Akbulut (bas). Prvi EP “Kasvetli” izdali su 2010. u saradnji sa Dorukum Öztürkcanom poznatom po nadimku Süpermatik. Svoj prvi album “Belirdi Gece” izdali su u atinskoj izdavačkoj kući Fabrika Records, s kojom je beogradska publika mogla da se upozna kroz radove bendova kao što su Lebanon Hanover i Selofan. Tri godine kasnije basist napušta bend, a spomenuti producent Süpermatik se pridružuje na klavijaturama. Usledili su albumi “Narin Yalnızlık” (2015) i “Disko Anksiyete” (2019) te album s remixima “X” (2020). Zadnje zvanično izdanje benda je single “Excess” koji su izdali sa sve popularnijim francuskim synthwave šmekerom koji se krije iza imena Perturbator.

Svoj zvuk She Past Away “duguje” klasicima kao što su The Sisters of Mercy, Asylum Party, Death in June, DAF, Siouxsie and the Banshees i Clan of Xymox (dolaze 8.9. u Zappa Barku!). Mračna estetika benda je, kako kažu sami članovi, pod snažnim uticajem erotskih horor filmova. Vidimo se 20. maja u Dorćol Platzu, a dan pre njihov koncert Hangtime Agency organizira u zagrebačkoj Močvari.

Latest articles

Povezani tesktovi

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img