Tri noći čarolije Rundeka i Ekipe u Botaničkoj bašti

spot_img

„Dobrodošli u ovaj kasni sumrak pod veličanstvenim krošnjama u Botaničkoj bašti“ – bile su reči Darka Rundeka na početku sva tri koncerta održana u Beogradu 23, 24. i 25. avgusta. Publika je sa oduševljenjem pozdravila Rundeka i Ekipu nakon više od dve godine od njihovog poslednjeg nastupa u Beogradu. Koncerti su počinjali otvarajućom numerom „Zovu te“, sa aktuelnog albuma „Brisani prostor“, nakon koje su se nizale pesme „Voljeti stvarno“, „Mila“, „Tko su svi ti ljudi“, „Biljka raste“…

U svedenom prostoru zelene oaze Beograda, Botaničkoj bašti Jevremovac Rundek i ekipa su nas u tri dana, 24-26. avgusta, odveli u jedan androgeni bezvremeni svet. Darko Rundek ostao je magioničar kome je ezoterija botaničke bašte doprinela da svoju predivnu melodiju pretoči u posve nesvakidašnje iskustvo. U saradnji sa mladim Rokom Crnićem nastao je neobičan album „Brisani prostor“ koji nosi elemente zrelosti Darka Rundeka i dodaje finese njihovoj izvedbi. Aranžmani pesama bili su posvećeni instrumentalnom koje se savršeno uklapalo sa drvećem i staklenom baštom kojom je publika bila okružena. Mistika u kojoj se prepliću glas i zvukovi. Izvan vremena i prostora, ekipa nas je odvela u jedan poseban svet u kome je svako od publike i muzičara imao svoja iskustva u kojima se reflektovao.

Koncert je bio podeljen u dva dela. Prvi, u kome su publici predstavili novi album, i drugi posvećen najvećim hitovima Haustora i kasnijih radova Darka Rundeka. Na veliku žalost mnogobrojne publike, na repertoaru se nije našla i pesma Apokalipso.

foto:Nemanja Đorđević
foto:Nemanja Đorđević

Kroz pesme nas je kao stari vrač i mistik koji svojom izvedbom dovodi u trans, podsetio nas je na preispitivanje unutrašnjeg sveta svakog od nas, na ljubav i istrajnost u dubini duše. Koliko snage imamo da volimo onoga do nas kome smo to (prećutno) i obećali. Deo koncerta bio je posvećen Darkovom angažovanju za bolji i vrliji svet oko nas, na borbu za zrav život ali i ulogu svakog od nas u kreiranju tog boljeg života kroz naš lični ekološki otisak koji ostavljamo koračajući na ovoj planeti.

Dok nas preleću ptice sa Dunava, publika je gledala u nebo, u oblake koji su se nadvili na binom tokom večeri, ali želim da verujem da ih je snaga svih nas magijski oterala.

Tekst : Marija Rašić

Foto: Nemanja Đorđević

Latest articles

Povezani tesktovi

spot_img

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img