Unuk Boba Marlija 9. avgusta nastupa na “Nišvilu”

Nišville jazz festival i ove godine nastavlja tradiciju da u glavnom programu predstavi velikane rege muzike sa svetske scene i globalno priznate i popularne world music izvođače. U petak, 9. avgusta, prvi put u Srbiji nastupiće rege zvezda u usponu i naslednik porodičnog Marley muzičkog nasleđa, „JO MERSA“ MARLEY!

Kao najstariji sin Stivena Marlija (Stephen Marley) i unuk proslavljenog Boba Marlija (Bob Marley), Džozef „Džo Mersa“ Marli (Joseph „Jo Mersa“ Marley) odrastao je okružen vrhunskom rege muzikom. Još kao dečak od pet godina, Džo je nastupao na bini sa svojim ocem Stivenom, ujakom Zigijem (Ziggy Marley) i tetkama Sedelom i Šeron (Cedella and Sharon – a.k.a. Ziggy Marley and The Melody Makers) i njihovom decom kao deo simpatične grupe klinaca koji su uzbudljivo završavali koncerte kada bi se Džo latio mikrofona.

Rođen je 12. marta 1991. Godine u Kingstonu (Jamaica) i već sa 11. godina se seli u Majami (Florida), gde pažljivo prati rad svog oca i ujaka Demijana (Demian Marley) koji su stvarali muziku u Stephen’s Lion’s Den studiju. No, školovanje je ipak bilo na prvom mestu. Turneje sa Zigijem i sa The Melody Makers bile su dragoceno iskustvo za talentovanog Džoa, ali samo u vreme praznika i letnjeg raspusta. Nakon toga studira na odseku “studio engineering” na Miami Dade College.

Ozbiljniju afirmaciju Džo Mersa postiže u februaru 2013 objavljivanjem singla “Comfortable” koji se našao na kompilaciji “Set Up Shop Volume 1” pod okriljem porodične izdavačke kuće Ghetto Youths International, koja se pozicionirala vrlo visoko na “The Best Billboard Reggae Album” listi te godine. 2014 gostuje na albumu “Strictly Roots” poznatog jamajčanskog rege sastava Morgan Heritage, koji naredne godine dobija prestižnu Gremmy nagradu za najbolji rege album u vrlo jakoj konkurenciji.

Latest articles

Povezani tesktovi

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img