Voji Aralici dodeljena nagrada „Mikica Zdravković“

spot_img

Dugogodišnji istaknuti producent, muzičar, kompozitor i aranžer Vojislav Voja Aralica treći je dobitnik nagrade „Mikica Zdravković“ koju kragujevački Arsenal fest dodeljuje ličnostima iz Srbije i regiona za njihov dosadašnji rad na muzičkoj sceni. Nagrada će biti uručena u Domu omladine Kragujevca 21. juna, na Svetski dan muzike u 17 časova. Odluku o dobitniku doneli su članovi stručnog žirija – Blagojević Branislav, Dragan Urošević i Ivan Petrović.

Prethodni laureati su Nenad Kuzmić, muzički urednik Radio Beograda 202 i čuveni fotograf Brajan Rašić. 

Priznanje se dodeljuje u znak sećanja na prerano preminulog Mikicu Zdravkovića (1974-2020), jednog od osnivača Arsenal festa, zaposlenika Doma omladine Kragujevac i basiste bendova ČBS i Vesele osamdesete.

Voja Aralica je producirao više od 50 albuma od kojih su neki među najprodavanijima na teritoriji bivše Jugoslavije. Pored najboljih domaćih i regionalnih studija, radio je i u nekim od najpoznatijih svetskih kao sto su Real World Studios, Abbey Road, Studio de la Grande Armee, Metalworks Studios, NRG, Metropolis.Strongroom… Doprineo je stvaranju velikog broja filmskih numera, mjuzikla i TV reklama.

Aralica je uoči dodele priznanja istakao:

“Velika mi je čast da primim ovu nagradu. Mikica je bio sjajan saradnik i moj divan prijatelj.Zahvaljujem se svima koji su prepoznali moj trud, rad i ljubav prema muzici koja me nikad nije napustila. Vaše poverenje mi je oduvek značilo i obavezivalo da budem još bolji u svemu što radim. Hvala još jednom, idemo dalje”.

Dodeljivanje nagrade “Mikica Zdravković” Voji Aralici upriličeno je u sklopu pratećeg programa 13. Arsenal festa, koji će biti održan od 28. juna do 1. jula u prostoru Kneževog Arsenala u Kragujevcu. Očekuje se da rekordan broj posetilaca na tri stejdža uživa u nastupima proslavljenih izvođača kao što su The Cult, Clutch, Pendulum DJ set, Gibonni, Parni valjak i Igor Drvenkar, Vlatko Stefanovski, Smak +, Dubioza kolektiv, Joker Out, Beogradski sindikat…

 

Latest articles

Povezani tesktovi

spot_img

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img