Javni čas muzičkih radionica za mlade džezere 2. marta u Nišu!

Navikli smo da naš grad vrlo često nazivamo gradom džeza zahvaljujući festivalu Nišville koji traje dugi niz godina a budući da se ovoj godini dodaje epitet godine nove ere džeza, Udruženja Porodična filharmonija i Štek House iz Niša, pokreću projekat „Nova era džezera“.

U saradnji sa  Nišville jazz festivalom  i podršku Lutkraskog pozorista  2. marta od 18h u Lutkasrkom pozorištu,  Nišlije će imati priliku da prisustvuju javnom času muzičkih radionica koje su prvenstveno namenjene našim najmlađim sugrađanima od 7 do 17 godina.

Kako navode organizatori ovog projekta ovo će biti uvodni čas i upoznavanje sa svim onim što očekuje mlade muzičke nade našeg grada u narednih 5 meseci koliko će trajati projekat. Da bi postali deo ovog projekta raspisan je konkurs za prijem polaznika tako da  se svi zainteresovani mogu prijaviti  popunjavanjem kratkog online upitnika.

Javni čas će voditi Željko Ljubić i Bojan Bojković koji već četiri godine vode, u sklopu Nišville Jazz festivala, Jazz for kids binu, a Željko Ljubić je i organizator Nišville Workshopa.

Ono što treba napomenuti da je ceo ovaj događaj  humanitarnog karaktera a ulaz na event je donacija kao podrška našim sugrađankama sestrama Bašović, koje imaju 13 i 11 godina, koje boluju od retkog genetskog oboljenja Fridrajhova ataksija, sa kojim žive više od decenije. Njihovo lečenje podrazumeva skupe lekove, koje porodica nabavlja iz Sjedinjenih Američkih Država, jer ih u Srbiji nema, kao i čest dolazak terapeuta koji radi sa njima.

Štek House već četiri godine organizuje cikluse  muzičkih radionica za decu i mlade u okviru projekta „Besplatne muzičke radionice“ .

Udruženje Porodična filharmonija se bavi organizacijom brojnih radionica i seminara za roditelje i decu.

Sve detaljnije informacije možete naći na fb eventu.

Latest articles

Povezani tesktovi

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here