Selofan stiže u Dom omladine!

spot_img

Grčka scena je vrlo plodna i jedna od najvibrantnijih u Evropi, pogotovo ako pričamo o stoner, psihodeliji i srodnim žanrovima, a sada će se paleta sjajnih grčkih koncerata u Beogradu proširiti i na nešto mračniji zvuk. Premijerno u Beogradu dolazi atinski cold/dark wave duo Selofan! Datum koncerta je 23. februar 2023., a mesto održavanja je Dom omladine. Early bird ulaznice mogu da se kupe preko Tickets.rs-a po ceni od 1500 dinara do 31.12., nakon toga će im pretprodajna cena biti 1900 dinara.

Selofan promo

Selofan je nastao 2012. u Atini, a čine ga Ioanna Pavlidou, koja je tad bila DJ, i Dimitris Pavlidis, koji je bio tonac u istom klubu kao i Joanna pa su vrlo brzo došli na ideju da osnuju bend. Nisu mogli odoleti sirenskom zovu gotike 80-ih, koji kombinuju sa synth i analognim zvukom, ali istovremeno vole da odlutaju i u druge žanrove, što ih sve skupa čini poprilično jedinstvenom pojavom. Njihove pesme vrlo su intenzivne, kako kroz melodije, tako i kroz liriku pored koje je teško ostati ravnodušan, a skloni su da je interpretiraju na raznim jezicima: Joanna ističe da joj je najlakše i najprirodnije izraziti se na nemačkom jer je živela u Saarbrückenu nekoliko godina.

Dosad su izdali šest albuma, a poslednji od njih, vrlo simboličnog naziva Partners in Hell promovisaće ovom prilikom u Domu omladine. Takođe imaju i vlastiti label, Fabrika Records. Sve u svemu, čini se da svi ljubitelji gotike, dark wave-a i crnila 80-ih ne smeju da propuste ovaj koncert!

Latest articles

Povezani tesktovi

spot_img

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img