54. festival glumačkih ostvarenja igranog filma u Nišu

Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma u Nišu je najstarija manifestacija posvećena domaćem igranom filmu, ali i jedan od najstarijih filmskih festivala u regionu.

Na Filmskim susretima će i u 2019. godini biti dodeljeno najmanje osam zvaničnih festivalskih nagrada namenjenih domaćim glumcima, uz dva potencijalna priznanja za uspešne nastupe stranih glumaca u domaćem filmu, kao i čitav niz nezvaničnih festivalskih priznanja.

Uz bogat program pratećih manifestacija, koji će, pored prigodnih filmskih projekcija u Festivalskom centru (Hotel Ambasador) i bioskopu Sinepleks, obuhvatiti i raznovrsne programe uživo (među njima i redovne konferencije za medije sa učesnicima festivala), Filmski susreti će posebno sagledati potrebe predstavnika medijskih kuća da na neometan način pogledaju filmove Zvaničnog programa, koji ulaze u takmičarski deo i to pre zvanične projekcije na Letnjoj pozornici.

Naime, u bioskopu Vilin grad će za predstavnike medijskih kuća svakoga dana, počev od subote 24. avgusta, u terminima od 10 i 13 časova, biti prikazivani filmovi koji će se iste večeri emitovati na Letnjoj pozornici u Tvrđavi.

Na taj način novinari će imati priliku da na miru pogledaju filmove i pripreme se za razgovore sa glumcima, rediteljima i ostalim učesnicima Festivala, koje će moći da obave iste večeri na Letnjoj pozornici i sutrašnjoj konferenciji za medije, koje će se, kao i ranijih godina, svakoga dana održavati u Festivalskom centru, sa početkom u 12 sati.

Cena kompleta ulaznica je 2000 dinara, a pojedinačnih karata, kojih će biti ukoliko ne budu prodati svi kompleti, 400 dinara.

Prodaja ulaznica za Filmske susrete počeće desetak dana pre otvaranja.

Program Festivala glumačkih ostvarenja igranog filma – FILMSKI SUSRETI NIŠ 2019

Subota, 24. avgust
Svečano otvaranje
Delirium tremens 112’
Reži 80’

Nedelja, 25. avgust
Kralj Petar I 125’
IN MEMORIAM
Koja je ovo država 118’

Ponedeljak, 26. avgust
4 ruže 99’
Teret 98’

Utorak, 27. avgust
Taksi bluz 83’
Psi umiru sami 93’

Sreda, 28. avgust
Ajvar 100’
O životu i o smrti 99’

Četvrtak, 29. avgust
Šavovi 95’
Pijavice 90’

Petak, 30. avgust
Dodela nagrada
Svečano Zatvaranje

Senke nad Balkanom 2, pilot epizoda 90’

Kude je taj Niš, dokumentarni film o legendi Niša, Žiki Čokaliji 40’
Poslednji Yu filmski romantik, dokumentarno-igrani film o Baji Šaranoviću 52’

Latest articles

Povezani tesktovi

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img