Glavni program Nišville jazz festivala startuje sutra

Glavni muzički program niškog džez festivala počinje u četvrtak 8. avgusta, a od 19:30 najavljeno je otvaranje Nišvila. Prvi na bini biće Nišlije Jayus Jazz, a kako su ranije najavili organizatori, na otvaranju će 5 big bendova odsvirati i kompoziciju Duška Gojkovića posvećenu festivalu.

Prve večeri publika će imati priliku da čuje i izraelski sastav Yossi Fine & Ben Aylon Trio čiji je frontmen Josi Fajn sarađivao sa Dejvidom Bouvijem. Prve festivalske večeri od 22:20 nastupa i Dejvid Marej sa italijanskim džezerima, a soul saksofonista Maceo Parker biće na bini sat vremena kasnije.

U petak 9. avgusta, drugog festivalskog dana, Nišvil počinje nastupom poljaka Marcin Pater Trio sa kojima svira i Jakub Mizeracki, dok je kao jedna od glavnih zvezda najavljena američka levoruka gitaristkinja Malina Moje. Ona je na sceni od 21:20, a nakon nje nastupa i trubač Kristijan Skot koji dolazi u Niš takođe sa američke džez scene.

Treće veče, u subotu 10. avgusta na Nišvilu nastupa američki saksofonista Kris Poter od 21:20, a iste večeri je na bini i jedan od vodećih svetskih world music izvođača Šon Kuti.

Na zatvaranju festivala nastupaju Amerikanci Piter Erskin, Dejv Libman i Keni Verner, a od 23:20 svira irski muzičar i osnivač „Live Aid“-a Bob Geldof nakon koga je na bini Vlatko Stefanovski sa svojim triom.

Latest articles

Povezani tesktovi

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img