Američki saksofonista Kris Poter nastupa 10.avgusta u okviru Nišville-a

Jedan od najuticajnijih i najkopiranijih džez muzičara sa početka novog milenijuma Kris Poter, kako kažu u Nišville-u, nastupiće na ovom na niškom festivalu u subotu 10. avgusta.

Poter će, kažu u Nišvilu, nastupiti sa svojim Freedom triom, koji predvodi mađarski bubnjar Ferenc Nemteh, dok je za gitarom Gilad Hekselman iz Izraela.

Iako su i ostala dva člana ovog sastava već sada ostvarila impresivne karijere u SAD, sigurno najveća zvezda FN Freedom trija je saksofonista, vrhunski kompozitor i izuzetan bendlider – Kris Poter, koga najuticajniji kritičari smatraju “vodećim svetlom svoje generacije.

Dosad su iz Nišville-a najavljeni nastupi američkog fank, soul i džez saksofoniste Maseo Parkera i levoruke gitaristkinje Maline Moye, kao i bubnjara Džamala Tomasa i trubač Kristijan Skot.

Jubilarni 25. Nišville, kako su najavili, održaće se od 2. do 11. avgusta, a glavni festivalski program počinje 8. avgusta u niškoj Tvrđavi.

Latest articles

Kolja poziva nišlije na koncert i rođendansku žurku u Banovini 16.septembra

Nikola Pejaković Kolja će posle dužeg vremena, sa svojim bendom održati koncert u Nišu u četvrtak, 16. septembra, u Dvorištu Univerziteta (Banovina), sa početkom...

BMR Open Season 2021 – gošća Ana Stanić

Treća radionica u okviru ciklusa BMR Open Season Vam predstavlja gošću – predavača Anu Stanić. Na muzičkoj radionici 20.septembra od 17h u Carpe Diem coctail...

Povezani tesktovi

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here