Američki saksofonista Kris Poter nastupa 10.avgusta u okviru Nišville-a

Jedan od najuticajnijih i najkopiranijih džez muzičara sa početka novog milenijuma Kris Poter, kako kažu u Nišville-u, nastupiće na ovom na niškom festivalu u subotu 10. avgusta.

Poter će, kažu u Nišvilu, nastupiti sa svojim Freedom triom, koji predvodi mađarski bubnjar Ferenc Nemteh, dok je za gitarom Gilad Hekselman iz Izraela.

Iako su i ostala dva člana ovog sastava već sada ostvarila impresivne karijere u SAD, sigurno najveća zvezda FN Freedom trija je saksofonista, vrhunski kompozitor i izuzetan bendlider – Kris Poter, koga najuticajniji kritičari smatraju “vodećim svetlom svoje generacije.

Dosad su iz Nišville-a najavljeni nastupi američkog fank, soul i džez saksofoniste Maseo Parkera i levoruke gitaristkinje Maline Moye, kao i bubnjara Džamala Tomasa i trubač Kristijan Skot.

Jubilarni 25. Nišville, kako su najavili, održaće se od 2. do 11. avgusta, a glavni festivalski program počinje 8. avgusta u niškoj Tvrđavi.

Latest articles

Mapiranje pristupačnosti turističkog potencijala grada Niša (2020)

Udruženje Štek House i Fondacija PONS sproveli su aktivnost mapiranja pristupačnosti turističkog potencijala Grada Niša koje će obuhvatiti javne ustanove, turističke i gastronomske sadržaje,...

20. novembar – Svetski dan deteta u znaku online konferencije „Mladi nakon 2020.“

Svetski dan deteta je UNICEF-ov i dan akcije za decu koju pokreću deca. Iz UNICEF -a Srbija poručuju : "Ove godine pandemija COVID-19 izazvala je...

11. Evropska noć istraživača u Srbiji u online izdanju

Ove godine 11. po redu Evropska noć istraživača pod sloganom „Da nauka prostruji“ biće održana 27. i 28. novembra u virtuelnom okruženju. Putem interneta...

Povezani tesktovi

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here