Beloruski post pankeri Nürnberg u Dorćol Platzu 12. septembra

spot_img

 Svi u životu osećaju potrebu za malo beloruskog post panka, to je jedino sigurno – kažu organizatori koncerta grupe Nürnberg u Dorćol Platzu i dodaju: Zato se po svoju dozu isplati doći u Dorćol Platz u utorak, 12. septembra. Tamo će se po prvi put u Srbiji predstaviti duo Nürnberg, koji dolazi iz Minska.

Nürnberg je post-punk duo koji je nastao 2016. godine u glavnom gradu Belorusije. Rad benda snažno odražava depresiju post-sovjetskih urbanih okruženja, egzistencijalizam, društvene probleme u savremenom industrijskom svetu, pritisak i umor, ali i neke duboke emocije koje nas čine humanim bićima – sposobnima da volimo i iskažemo empatiju.

Njihova muzika je mračna, turobna, atmosferična i energična. Inspiraciju crpe iz zvuka britanskog post-punk/new-wave/coldwave-a iz 80-ih godina, njihove pesme su ispunjene melanholijom, teskobom i očajem, obasjane blistavim reverbom i gorko-slatkim melodijama.

Prvi demo su objavili u avgustu 2017. Od tada je bend izdao dva albuma “Skryvaj” i “Paharda”, dva EP-a, tri singla i jedan remiks album.

Nastupali su na velikim evropskim festivalima i showcase događajima kao što su Waves Vienna, Eurosonic Noorderslag i AtlasWeekend Kijev, kao i na koncertima i festivalima širom Belorusije, Poljske, Rusije, Latvije i Ukrajine. Sve ovo čini dovoljno razloga da posetite Dorćol Platz 12. septembra, a dan kasnije će momci nastupiti i pred zagrebačkom publikom u Močvari.

Early bird ulaznice po ceni od 900 dinara moguće je kupiti u Zappa Baru ili putem Gigstixa, a posle toga će im pretprodajna cena biti 1.200 dinara. Na dan koncerta, cena ulaznica će biti 1.500 dinara.

Latest articles

Povezani tesktovi

spot_img

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img