Besplatne muzičke radionice Niš kreću sa novim ciklusom!

Četvrtu godinu za redom udruženje Štek House iz Niša sa projektom Besplatne muzičke radionice od 18. januara u 18h kreće sa novim ciklusom radionica.

Ove godine započinju sa otvorenim ciklusom koji će biti dostupan svim Nišlijiama i koji će se održati u niškom klubu „Scena“  a prva u nizu je radionica za saksofon i trombon koju će držati mladi i uspešni niški muzičari Nikola Stanojević i Filip Stipsić.

Nikola Stanojević je rođen u Nišu 1991. god. Završio osnovnu i srednju muzičku školu na teoretskom i instrumentalnom odseku. Interesovanje za duvačke instrumente i jazz, funk, ska i reggae muziku pokazuje relativno rano i uz radionice poput onih u organizaciji Nišville festivala ima prilike da uči od velikih umetnika, kao i kroz saradnju sa nekoliko lokalnih bendova stiče značajno iskustvo i želju za daljim napretkom. Po završetku školovanja nastavlja da se aktivno bavi muzikom i nastupa na festivalima u zemlji i inostranstvu… Trenutno je član blues/jazz sastava Benny Brickmann band iz Niša kao i benda ZAA iz Kruševca.
Filip Stipsić je rođen u Nišu 1992.godine. Saksofonista je sa jedinstvenim stilom i zvukom. Tokom svog obrazovanja savladao je tajne mainstream-a i savremenih jazz saksofonskih stilova (bebop, bossa nova, funk itd.). Radio je pod tutorstvom nekoliko poznatih saksofonista i trubača (Maks Kočetov, Vladan Karadžov, Nenad Vasilić, Vitomir Mitić, Bojan Petrovic) i svirao sa mnogim muzičarima na brojnim radionicama (Stjepko Gut, Dusko Gojković, Vaine Ecofferi, Bill Evans, Candi Dulfer itd.). U prošloj godini može se pohvaliti održanim masterclass-om u Kini.
Do sada je nastupao sa :The Jam Station, Proces, Benny Brickmann Band, Duo“F&B“, Filip Stipsic trio, Nisville Big band
China CEEC International big band.


Latest articles

Povezani tesktovi

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img