Novogodišnji koncert “Put oko sveta sa Vilenjacima” 21. decembra u Nišu!

Šestu godinu za redom PozitivNI organizuju tradicionalni novogodišnji koncert, u okviru kampanje “Niš u srcu” kompanije IDEA. Koncert će se održati u četvrtak, 21.decembra u 19h u Narodnom pozorišu u Nišu.

Dečiji hor Vilenjaci će tom prilikom proslaviti svoj 10. rođendan i predstaviti  najpoznatije numere Francuske, Nemačke, Kube, Afrike, Rusije, Meksika… Najmlađe Nišlije pevaće nam na 11 svetskih jezika! Program će upotpuniti profesionalni glumci, muzičari i plesači.

Tradicionalni Novogodišnji koncert je humanitarnog karaktera, a sav prihod, ove godine, namenjen je Dečijem kulturnom centru iz Niša.

Cena karte je 300 dinara i može se kupiti na biletarnici Narodnog pozorišta.

Dečiji hor Vilenjaci postoji od 2007.godine i za deset godina postojanja mogu se pohvaliti sa preko 50 koncerata. Od njihovog nastanka do danas kroz hor je prošlo preko tri stotine dece a koliko je ovaj hor uticao na razvoj najmlađih talenata, najbolje govori podatak da je preko 50 članova ovog hora nastavilo svoje muzičko obrazovanje od osnovnog do visokog. Horom rukovodi Milena Milovanović – diplomirani muzikolog.

Novogdišnji koncert je samo jedna od akcija koja se sprovodi u okviru kampanje “Niš u srcu”, kompanije IDEA.  Od 2012.godine do danas,  pored humanitarnog novogodišnjeg koncerta, svake godine IDEA organizuje i “Mesec beba” u avgustu, kada svaka novorođena beba dobija paket opreme a blizanci kolica, akciju“Đaci prvaci” svakog 1.septembra, kada svi prvaci dobijaju paket sa priborom za polazak u školu. Pored tradicionalnih događaja, IDEA je nagradila i podržala mnogobrojne kulturne manifestacije (Opereta “Slepi miš”, Festival PozitivNI, obeležavanje  1.700 godina Milanskog Edikta…) ali i pojedince i mlade naučnike i talente našeg grada.

Detaljnije informacije mozete pratiti na oficijelnom fb event-u.

Latest articles

Povezani tesktovi

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img