Ko je Val Kilmer?

Režija: Ting Poo i Leo Scott

Scenario: Val Kilmer

Nekada jedan od najvećih potencijala Holivuda, „dečko koji obećava“. Glumac koji se toliko stopi sa ulogom, čak i pre nego što je dobije, da nikad ne izlazi iz nje. Jim Morrison, Doc Holiday, pa i Batman. Val Kilmer je bio sve. Onda ga je slava poljuljala. Nemoguć za rad, neposlušan, odvratan prema kolegama, govorili su o njemu u medijima. Osuđen na rad u filmovima koji se snimaju po Bugarskoj i Rumuniji za sitne pare, direktno za DVD. Zaboravljen. Sveden na to da „prodaje deliće starog sebe“ takozvanim fanovima po diskutabilnim festivalima i konvencijama. Primoran da godinama radi stand-up show o Marku Tvenu ne bili finansirao, ono što on smatra, najboljim filmom koji nikad nije snimljen o istoimenom piscu. Onda bolestan i konačno rešen da potraži sebe.

Tako je i nastao dokumentarni film „VAL“. Sačinjen od mnogobrojnih snimaka koje je ovaj glumac načinio u prethodnih 40 godina ( to su scene iz kuće – dok je bio dete i sada kad je veliko dete, amaterski filmovi s braćom, audicije, zgode i nezgode iza kulisa skoro svih velikih filmova u kojima je glumio, druženja sa obožavaocima, pa čak i neki nemili događaji), napisan gotovo poetski i ispričan glasom njegovog sina Džeka Kilmera (jer Val ima poteškoća u govoru nakon uspešno otklonjenog tumora grla).

Čak i da niste fan Vala Kilmera, čak i da znate sve njegove privatne i poslovne uspone i padove, nekad u životu pogledajte ovaj dokumentarac. Dinamična, ponekad surovo iskrena, ponekad crnohumorna, ponekad izuzetno emotivna, nikad dosadna Kilmerova potraga za čovekom, koji je glumio toliko drugih ljudi će Vas prikovati za ekran.

Latest articles

Povezani tesktovi

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here