Nišville jazz festival ukida volonterski program

Nakon 10 godina, Nišom u avgustu neće defilovati Nišvil volonteri, a razlog su kako kažu organizatori ovog džez festivala, finansije i činjenica da nije bilo zainteresovanih sponzora, kao i da Ministarstvo omladine i sporta poslednjih godina nije dalo ni dinar za volonterizam na festivalu.

Od 2009. do ovog leta kroz volonterski program je, kako kažu u Nišvilu, prošlo 3.500 mladih, a u razvoj projekta kroz dvanaestodnevni smeštaj, ishranu, oblačenje i edukaciju uloženo je 30 miliona dinara.

Nažalost, pokazalo se da projekat volonterizma nije ekonomski održiv, a nije ni naišao na razumevanje Ministarstva omladine i sporta, koje poslednjih godina na aktuelnim konkursima nijednom nije podržalo projekat volonetra Nišvila, i nije dalo čak ni prelaznu ocenu jednom od najuspešnijih volonterskih timova u Srbiji – kažu u Nišvilu.

Volonterski program u potpunosti je, kako kažu, opravdao očekivanja organizatora prethodnih godina u realizaciji omladinskog aktivizma i edukacije mladih, jačanja kolektivnog duha i liderstva, kao i usmeravanja mladih ka pravim vrednostima umetnosti i kulture.

Volonteri su značajno pomogli organizaciji rada festivala, ali zbog konstantnih problema realizacije budžeta festivala, analize su pokazale da se taj deo poslova u organizaciji može sprovesti sa trostruko manje finansijskih sredstava angažovanjem honorarnih saradnika i saradnjom sa fakultetima umetosti – kažu organizatori.

Nišvil se zahvaljuje svim volonterima koji su prethodnih godina ulepšali i pomogli organizaciju festivala i kako kažu, obezbediće narednih godina po 100 ulaznica za volontere sa najdužim stažom na festivalu.

Latest articles

Povezani tesktovi

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img