Ruski Zagovor uz Nürnberg ovaj utorak u Dorćol Platzu!

Kirill Ovchinnikov ruski je muzičar iz Moskve koji stoji iza solo projekta Zagovor. On će se u utorak, 12. septembra u Dorćol Platzu pridružiti beloruskim post-pankerima Nürnberg koji dolaze iz Minska, a ovo će im biti premijerni koncert u Srbiji. Ulaznice mogu da se kupe u Zappa Baru i putem Gigstix-a po ceni od 1200 dinara, a na ulazu će da koštaju 1500 dinara.

Zagovor je city wave/dark wave/post punk solo projekat već spomenutog Kirilla Ovchinnikova koji je baziran u Beogradu. Mnogi Kirilla zbog njegovog značajnog muzičkog delovanja smatraju i takozvanom sivom eminencijom ruskog post-punka.

Zagovor by Izabela Milanović

“Mnogo se veselimo i uzbuđeni smo zbog našeg prvog nastupa pred beogradskom publikom. Daćemo sve od sebe da ovaj koncert svima bude lepa uspomena, a sigurni smo da će tako i biti na kraju. Možete  da očekujete nove pesme s EP-a “Ahida” koji smo izbacili pre sedam mjeseci, ali i one malo starije. Vidimo se u utorak u Dorćol Platzu”, poručili su ususret koncerta momci iz benda.

Nurnberg promo

Nürnberg je post-punk duo koji je nastao 2016. godine u glavnom gradu Belorusije. Rad benda snažno odražava depresiju post-sovjetskih urbanih okruženja, egzistencijalizam, društvene probleme u savremenom industrijskom svetu, pritisak i umor, ali i neke duboke emocije koje nas čine humanim bićima – sposobnima da volimo i iskažemo empatiju. Njihova muzika je mračna, turobna, atmosferična i energična. Inspiraciju crpe iz zvuka britanskog post-punk/new-wave/coldwave-a iz 80-ih godina, njihove pesme su ispunjene melanholijom, tjeskobom i očajem, obasjane blistavim reverbom i gorko-slatkim melodijama. Prvi demo su objavili u avgustu 2017. Od tada je bend izdao dva albuma „Skryvaj“ i „Paharda“, dva EP-a, tri singla i jedan remiks album. Nastupali su na velikim evropskim festivalima i showcase događajima kao što su „Waves Vienna“, „Eurosonic Noorderslag“ i „AtlasWeekend Kijev“, kao i na koncertima i festivalima širom Belorusije, Poljske, Rusije, Latvije i Ukrajine. Sve ovo čini dovoljno razloga da posetite Dorćol Platz 12. septembra, a dan kasnije će momci nastupiti i pred zagrebačkom publikom u Močvari.

Latest articles

Povezani tesktovi

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img