Solunski psihodeličari Naxatras stižu u Dorćol Platz krajem oktobra!

spot_img

Grčki psihodeličari koji se kriju iza imena Naxatras vraćaju se u Beograd kao deo turneje „Parallel Realms“, nakon više od pet godina! Mesto održavanja ovog izvanrednog događaja je Dorćol Platz, a datum koji treba zapamtiti je 28. oktobar (subota). 

John Delias na gitari, Kostas Harizanis na bubnjevima i vokal John Vagenas na basu, čine trio koji je pre 11 godina formirao ovaj psihodelični hard rock bend iz Soluna. Prvi album „Naxatras“ objavljen je 2015. godine i odmah je postao veliki hit na YouTube-u, pa se može reći da je jedno od najpopularnijih izdanja tog žanra uopšte. Nakon toga su objavili album „II“ u kojem su se stilski više usmerili ka eksperimentalnom space rocku, a zatim „III“ koji je dobio mnogo pohvala od kritike i publike. Na četvrtom albumu, koji je izašao krajem februara prošle godine i koji je promovisan u Novom Sadu, bendu se pridružio multiinstrumentalista Pantelis Karganas na klavijaturama. Odmah su primetne i značajne stilističke promene u izražavanju benda. Za vizuelni identitet albuma zadužen je njihov stari prijatelj Chris RW. Momci su veoma uigrani, pa su između ostalog nastupali na Desertfestu, Dunajamu, Ozori, obišli su veliki broj evropskih zemalja, a posetili su i Australiju. Dan ranije (27. oktobra) bend će nastupiti i u zagrebačkoj Močvari, takođe u organizaciji Hangtime-a.

Naxatras by Konstantinos Stathis

Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 2000 dinara mogu se kupiti putem Gigstix-a i njihovih prodajnih mesta, dok će na ulazu koštati 2400 dinara, ako ih ostane. Aktuelna je i kombo ulaznica za koncert Unide & RoadkillSode (18.10., Zappa Baza) uz Naxatras po ceni od samo 3200 dinara.

Latest articles

Povezani tesktovi

spot_img

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img