Vikend novosadske alternativne scene u AKC Fuzz

Tokom oktobra na binu AKC Fuzz-a popeće se mnogi bendovi iz Vojvodine, a samo ovog vikenda čak tri iz Novog Sada. U petak 20. oktobra sa početkom od 22h nastupiće alternativni rok bend Monochrom, dok će u subotu 21. oktobra od 21h scenu deliti Short Reports i Grizete uz podršku niškog dvojca Supersolid.

AKC Fuzz promo

Cena ulaza za prvo veče iznosi 300 dinara, dok za drugo 400 dinara.

AKC Fuzz promo

Monohrom je novosadski bend osnovan 2016. godine. Inspirisan britanskom alternativnom scenom 90-ih, indie rokom 2000-ih i rokenrolom 60-ih, bend stvara autentičan zvuk koji spaja različite muzičke uticaje. Grupa je debitantski album nazvan jednostavno Monohrom objavila 2016. godine, čime su se predstavili publici i privukli pažnju svojim originalnim stilom. Album je dobio pozitivne kritike i bio je odskočna daska za dalji uspon benda. Drugi album pod nazivom Urbana usamljenost je objavljen 2021. godine. Iako su snimanje i promocija albuma bili ograničeni zbog situacije sa pandemijom, bend je uspeo da izrazi svoju kreativnost i prenese energiju najpre kroz spotove, a zatim i žive svirke u regionu. Monohrom je poznat po svojim uzbudljivim nastupima, a od početka ove godine su već održali gotovo 20 koncerata. Trenutno je u pripremi snimanje trećeg albuma, za koji bend već ima pripremljeno 11 novih pesama o urbanoj usamljenosti i neinspirativnoj pretencioznosti 21. veka.

Short Reports je glasan duo iz Novog Sada koji čine Nikolette Fehér – bubanj/vokal i
Nemanja Velimirović – gitara/vokal. Karakteristika benda su apstraktni ritmovi na bubnju i izvitopereni rifovi na gitari koja ujedno glumi i bass gitaru. Bend je nastao krajem 2019. a koncertno je aktivan od sredine 2021. Iza sebe imaju 70 koncerata po celom regionu i Evropi. Nastupali su i na velikom broju festivala od kojih se ističu: NEXT Festival, Luxembourg (predstavljali Novi Sad kao E.P.Kulture),PIN Music Festival, Skopje, B.A.R.F. Festival Beograd, Exit Festival, Nisville Jazz Festival, Kaleidoskop Kulture….
Jednočasovni nastup obogaćen je sa novim pesmama.

Grizete su alternativni novosadski rok bend, ujedno žestok i sanjivi trio, u sastavu: Boris za bubnjem, Vanja sa gitarom i Andrea sa basom i atmosferičnim vokalom koji zajedno sa
instrumentalnom potporom predstavlja kombinaciju različitih žanrova od alternativnog roka i new wave-a sve do garažnog roka. U ovoj godini snimili su svoj prvi EP Preobražaj koji je izdat u aprilu, a osim redovnih svirki koje organizuju po regionu, učestvovali su na sedmom Bunt rock festivalu i Demo Fest-u u Banja Luci.

Supersolid je nastao na jesen 2017. i od početka se bavi autorskim radom. Svoje koncertne aktivnosti započeo je nastupom na festivalu demo bendova Balkanrock 2018 i od tada imao je mnoštvo nastupa na raznim festivalima širom Srbije kao i mnogobrojnim klupskim svirkama. Kao neki od većih nastupa benda navode se dva nastupa na Nisvile jazz festivalu 2022 Niš, MunZik fest 2021 Zemun, Takt festival 2021 Novi Sad.

Latest articles

Povezani tesktovi

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here