David Bowie tribute u Dušanovoj 2. juna na festivalu PozitivNI

spot_img

PozitivNi festival tradicionalno zatvara Dušanovu ulicu 2. juna, kao podsećanje na urbanu kulturu 80-ih i 90-ih u Nišu.

Tom prilikom novosadski sastav “The GIFT”, prvi put u Nišu izvešće muzičko scenski spektakl, u čast jednom od najvećih imena i ikona svetske pop kulture Davida Bowie-a.

Poznati su po spektakulranim izvođenjima najpoznatijih bendova poput Depeshe mode, Placebo, Morrissey, Pulp, Radiohead. Već više od 15 godina, novosadski kaver bend “The Gift” pleni svojim neobičnim i autentičnim nastupom. The Gift poručuje da će niškoj publici prirediti ultimativnu zabavu i veče za pamćenje.

Posetioci će imati prilike da čuju neke od najvećih hitova Bowiea poput : „Space Oddity“, „Starmen“, „Changes“, „Ziggy Sturdust“, „Man Who Sold The World“, „Sorrow“, „Rebbel, Rebbel“, „Heroes“, „Ashes To Ashes“, „Let’s Dance“, „Under Pressure“, „Moder Love“, „Hello Spaceboy“ „The Stars (Are Out tonight)“, „Blackstar“ i mnoge druge.

THE GIFT čine : Jovan Matić – vokal, Olivera Budosan – klavijature, Žarko Dunić – bas gitara, Dario Janošević – bubnjevi i Vladimir Perović – gitara. 

David Bowie je definitvno bio najzanimljivija ličnost pop kulture, bio je toliko sveopsežan da je zadobio simpatije vrlo širokog spektra obožavatelja, od onih najaltentovanijih zaljubljenika u umetnost, preko okorelih rokera do ljubitelja pop muzike. U muzičkom svetu gotovo da nema muzičara na kojeg Bowie nije barem malo uticao, mnogi ga pamte i iz bogate glumačke karijere, kao glumca iz filmova i pozorišnih predstava. Uglavnom, ne postoji čovek kojeg je Bowie ostavio ravnodušnog, a svi bi se složili da je bio mudra, talentovana i draga osoba.

Iz organizacije festivala Vam poručuju : „Vidimo se 2.juna u Dušanovoj, kao nekad…“

Više informacija možete pronaći na oficijalnom fb eventu.

Latest articles

Povezani tesktovi

spot_img

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img