Grupa ZAA deceniju postojanja počinje koncertnom turnejom iz Niša

Kruševački crossover sastav ZAA započeće prolećnu mini turneju koncertom u niškom klubu Feedback u petak, 13.aprila sa početkom od 22h. Inače, ZAA ove godine proslavljaju značajan jubilej – 10 godina postojanja benda i to u novoj postavi.

Poslednjih meseci članovi grupe ZAA u kruševačkom studiju „Košnica“ snimaju svoj četvrti studijski album, tempiran da se pred publikom pojavi na jesen 2018. Promotivna tema, odabrana da otvori čitavo novo poglavlje u radu benda (uz široj javnosti premijerno predstavljanje Anđele Ilić, novog glasa grupe ZAA), pesma „Closer“ još jedno je vrsno producentsko ostvarenje suosnivača i klavijaturiste grupe Zorana Vasića.

Putem zvaničnog ZAA Youtube kanala premijerno je emitovana i video verzija ovog singla, snimljena u znamenitom smederevskopalanačkom „Punk Rock Cafe“-u. Kompletan autor ekranizacije pesme „Closer“ je Darko Riot.

Blizina ljubavi ne mora uvek za sobom da povuče sreću (zaljubljenih). Nepredvidivost ljubavnog odnosa je doživotna tema i inspiracija, tako da se učimo do samog „kraja“. Muzika je takođe ljubav, koja nas spaja i drži na okupu. Ali i ona se menja odražavajući naš puls, koji ovih dana brže i jače udara. Ritam je funk, duša je soul, priča je blues. ZAA igra, pleše i skače! Izvolite drugari, oderite cipele o podijum za slobodu, mislim igru“ – izjavio je povodom početka novog kreativnog poduhvata Toma Ilić, bas gitarista benda.

Ulaznice će biti u  prodaji po ceni od 400 dinara od utorka, 27.marta u muzičkoj radnji Energy music shop, dok će na dan koncerta karta koštati 500 dinara.

Muzika benda ZAA se može opisati kao fuzija ska/dub/soul/punk muzike i zbog svog originalnog izražaja predstavljaju jedan od najinovativnijih bendova na domaćoj sceni. Grupeu ZAA čine: Anđela Ilić – vokal, Ivan Đokić – gitara, Tomislav Ilić – bas gitara, Zlatko Petković – bubanj, Zoran Vasić – klavijature, Nikola Stanojević – trombon i Borivoje Đorđević – saksofon.

Više informacija o samom nastupu  mogu se naći na oficijelnom eventu.

Latest articles

Povezani tesktovi

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img